OHO: Méér dan borrelen!

Algemeen
Afbeelding
regioalkmaarmagazine

Aansluiten bij een ondernemersvereniging. Waarom zou je dat als ondernemer moeten doen? Dat is de vraag van menige onderneming. Het antwoord is divers. Lid zijn van een ondernemersvereniging biedt een ontmoetingsplek met andere ondernemers in de gemeente, gericht op netwerken en gezellig samen borrelen, maar het is óók een platform voor gemeenschappelijke belangenbehartiging met en naar de gemeente. Ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) doet dit al jaren zeer succesvol en is altijd bezig om nieuwe ideeën voor de toekomst te introduceren en uit te werken.

Een lidmaatschap bij een ondernemersvereniging als Ondernemend Heiloo is méér dan samen luisteren naar interessante sprekers en toosten bij gezellige netwerkborrels. Natuurlijk is er het voordeel van de maandelijkse netwerkbijeenkomst waar men informeel eens kort kan informeren bij leden naar bijvoorbeeld juridisch of administratief advies. Maar, de vereniging doet – ook achter de schermen – veel meer!

Samen

Een enorm voordeel: samen sta je sterk. Denk hierbij aan werk via OHO dat een individuele ondernemer niet gedaan krijgt. Door je te verenigen kun je samen met andere ondernemers werken aan gemeenschappelijke doelen. Bijvoorbeeld aan het promoten van het winkelgebied of meer veiligheid en groen op het bedrijventerrein. Denk ook aan het bevorderen van de veiligheid in samenwerking met brandweer en politie. Door samen te werken kun je gezamenlijke standpunten bepalen en is het mogelijk om een betere ingang te vinden bij andere partijen, bijvoorbeeld met de gemeente, provincie en andere ondernemingsverenigingen uit de regio. De gemeente kan onmogelijk naar elke individuele ondernemer luisteren, maar om een ondernemersvereniging kan zij echt niet heen. Zeker wanneer die gesteund wordt door een groter collectief.

Voorzitter Henk Morsch vertelt dat de doelstelling van OHO altijd het behartigen van de belangen is. ,,Het is een wisselwerking van de belangenbehartiging tussen de ondernemers en de gemeente. Je moet die ondernemers ontmoeten om te weten wat er speelt en wat ondernemingen beweegt. Vandaar dat wij zeer regelmatig contactmomenten hebben en bijeenkomsten organiseren. In Heiloo hebben we best een unieke situatie dat vrijwel alle ondernemers óók in Heiloo wonen. Dan raakt zoiets als een aanpassing van de infrastructuur zowel de bewoners als de ondernemers." Denk hierbij aan de afslag bij de A9, het verkeersplan waar OHO met de betreffende partijen over meepraat. Ook noemt Morsch de aanwezigheid van de ondernemersvereniging bij de gesprekken met politieke partijen en het meenemen van de wensen van ondernemers bij de coalitie-overeenkomst 'Met Elkaar!' van HEILOO-2000, VVD en CDA.

Bestuursleden

De vijf bestuursleden, Henk Morsch, Marcel Keet, Agnes Opdam, Rob van der Wal en Thijs Smit, zijn continue in contact met gemeenten, Duurzaam Heiloo, de Heilooër Ondernemers Federatie (HOF), Ondernemend Alkmaar, Ondernemers Vereniging Castricum en Limmer Ondernemers Vereniging. Want nogmaals, samen sta je sterker! Denk zeker ook aan het gerealiseerde ondernemersloket, de aanbestedingskalender en Keurmerk Veilig Ondernemen voor de bedrijventerreinen binnen Heiloo.

Henk: ,,Onze regio moet internationaal als belangrijke locatie worden gezien, wij horen bij regio Amsterdam. Zo kunnen wij grote bedrijven naar de regio en Heiloo trekken. Kijk naar Boekelermeer waar grote bedrijven zijn gevestigd. De regio en gemeente Heiloo kan zich door samen te werken op de kaart zetten, zowel om hier te werken als te wonen. Maar denk ook aan toerisme, de participatiewet en circulaire bedrijfsvoering."

De app

Op de hoogte blijven wat er in en om Heiloo gebeurt én met andere ondernemingen in verbinding staan, ook dat is belangrijk voor OHO. Hiervoor is onder andere de vooruitstrevend en innovatieve app ontwikkeld, een 'smoelenboek' van aangesloten ondernemers. Leden kunnen hun bedrijf presenteren tijdens elevator pitches, zoals recent drie zakenvrouwen hebben gedaan tijdens de AVG. Daarnaast is er de website OndernemendHeiloo.nl waar nieuws op staat en wordt er ieder jaar een Ondernemingsverkiezing georganiseerd. Dat Heiloo actieve ondernemers heeft, blijkt ook wel uit het feit dat er drie ondernemingen binnen de ondernemersvereniging genomineerd zijn voor de titel 'Beste Onderneming van Noord-Holland 2017-2018' (dit zijn Kaptein Groep, CiRoPack B.V. en Di Fiorentina).

Wilt u meer weten over Ondernemend Heiloo? Bezoek onze website www.ondernemendheiloo.nl.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen