Dag 2015. Hallo 2016.

Nieuws

Nog even en we luiden het jaar 2015 uit. Het is altijd verleidelijk om aan het einde van zo’n bewogen jaar eens lekker op je gemak terug te gaan blikken, maar dat doen we in het laatste Regio Alkmaar Magazine van dit jaar niet. Want als je tegenwoordig even met je ogen knippert, heb je al wat gemist. Voortuitkijken is dus het devies. Onze wereld verandert in ijltempo. Het digitale tijdperk is echt begonnen en er lijkt geen weg terug. De trein rijdt en al staan we nog maar aan het begin van dit era, de snelheid van de trein is duizelingwekkend.

De smartphone beheerst ons leven. Het wordt een real time afstandsbediening waarmee we bijna alles à la minute kunnen regelen. Online technologieën bepalen grotendeels de verdere ontwikkeling van onze samenleving. Big Data wordt Serious Business. Robotisering zorgt ervoor dat mensenhanden verdwijnen uit het arbeidsproces. Een schrikbeeld of een zegen? Het is in ieder geval iets om rekening mee te gaan houden.

Dat zegt ook Sven Visser van Cyso in het openingsverhaal van deze editie. Zijn Alkmaarse bedrijf behoort tot de top-3 van Nederlandse hostingbedrijven. Hij heeft een nuchtere en realistische kijk op de ontwikkelingen in deze regio met betrekking tot de IT-sector. De nieuwe generatie stelt duidelijk andere prioriteiten. Mooi is ook het verhaal van André Kuipers. Hij hield een lezing in de Telefooncentrale. De man zweefde maanden rond de aarde in het internationale ruimtestation ISS en keek van daaruit op ons neer. Vanuit het heelal lijkt die wereld zo vredig en mooi. Maar zijn boodschap over die mooie aarde laat niets te wensen over en geeft ons stof tot nadenken.

2016 wordt het jaar waarin het Regio Alkmaar Magazine 25 jaar bestaat. Ons magazine is nog steeds een papieren boodschap van ondernemers en bestuurders aan ondernemers en bestuurders. Maar met alles hierboven geschreven in ogenschouw genomen en vooral naar voren kijkend, zal toch ook het RAM een digitale evenknie gaan krijgen. ‘Onontkoombaar?’, vroeg Elma-’baas’ Michiel van Overbeek. ‘Onontkoombaar’, zeiden het redactie- en salesteam in koor. Al blijven we ook in 2016 het papier trouw – want er wordt nog steeds volop op die manier gelezen – zal de boodschap van het Regio Alkmaar Magazine weldra online zichtbaar en deelbaar worden. Misschien wel als Instant Magazine… De trein die vooruitgang heet, stopt niet. Ook niet in Langedijk.

Geniet van de feestdagen die u te wachten staan, want dan lijkt het net alsof de wereld eventjes stilstaat. Lijkt.

Maarten Schiphorst

hoofdredacteur redactie team Regio Alkmaar Magazine info@regioalkmaarmagazine.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen