Onderscheidende Ondernemingsverkiezing in Heiloo

Nieuws
Onderscheidende Ondernemingsverkiezing in Heiloo
Onderscheidende Ondernemingsverkiezing in Heiloo rodi.nl

Traditie binnen Ondernemend Heiloo is de Ondernemingsverkiezing. Een jaarlijkse wisselprijs om ondernemingen in Heiloo positief onder de aandacht te brengen. Een mooi platform voor onderscheidende ondernemingen.

Het is alweer de vierde keer dat ondernemers­vereniging Ondernemend Heiloo de verkiezing organiseert. Binnen Heiloo een zeer gewaardeerde Ondernemingsverkiezing met een feestelijke prijsuitreiking, dit jaar op 28 november. Het is niet zomaar een prijs, het is een waardering voor de onderneming en medewerkers. Voor een ondernemer die zich écht weet te onderscheiden, duurzaam bezig is en medewerkers een kans geeft om zich te ontwikkelen. Want, ondernemen doe je niet alleen, ondernemen doe je samen.

Drie prijzen De Ondernemingsverkiezing hanteert drie prijzen: de ‘Ondernemingsprijs’, de ‘In de Kijkerprijs’ en de ‘Publieksprijs’. Deze laatste is in 2014 in het leven geroepen en wordt uitgereikt aan de onderneming met de meeste voorkeursstemmen op de website. De ‘Ondernemingsprijs’ en de ‘In de Kijkerprijs’ worden toegekend op basis van de meeste stemmen in combinatie met een gedegen motivatie en een beoordeling van een deskundige jury. Het stemmen gaat via de website www.ondernemendheiloo.nl en hier mag iedereen zijn voorkeurstem op leden van de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo uitbrengen en motiveren.

Wie is onderscheidend? Net als voorgaande jaren is er aan de verkiezing een thema verbonden. Na ‘passie voor ondernemen’ (2012), ‘vooruit’ (2013) en ‘samen werken òf samenwerken’ (2014), is er in 2015 gekozen voor ‘onderscheidend’. Thijs Smit, bestuurslid van Ondernemend Heiloo: ,,Er is bewust voor een ruim begrip gekozen zodat er op diverse niveaus invulling aan het thema gegeven kan worden. Wie is er in Heiloo ‘onderscheidend’? Denk hierbij aan een product, een bijzondere marketingstrategie, lokale activiteiten, de manier van omgaan met medewerkers, origineel gebruik van sociale media et cetera.” De winnaars ontvangen een sculptuur en eeuwige roem.

Wat heeft het de winnaars van 2014 tot nu toe gebracht?

De meeste voorkeurs­stemmen en daarmee de winnaar van de ‘Publieksprijs’ was Bromshop Heiloo

?Was je verbaasd over de nominatie? Eigenaar Bob: ,,Ja, verbaasd waren we zeker. Met name omdat er zoveel mooie bedrijven in Heiloo gevestigd zijn, daarnaast zijn er veel andere vooruitstrevende ondernemingen. De nominatie werd bezegeld met een fantastische ‘Publieksprijs’. De stemmers hebben Bromshop Heiloo gekozen als winnaar, dat geeft een voldaan gevoel.”

?Wat heeft de prijs je tot nu gebracht? ,,De prijs heeft ons in ieder geval een stuk meer bekendheid gegeven. Na de fantastische prijsuitreiking in de Cultuurkoepel werden we vaker bezocht door nieuwe potentiële klanten. Ik ben er daarom trots op dat we de onderneming in zo’n korte tijd (3 á 4 jaar) hebben kunnen opbouwen. Van een kleine werkplaats van zo’n 60m² op industrieterrein De Hoefsmid tot een geweldige mooie winkel met werkplaats op een A-locatie. Een droom die uitkomt.”

Picturae won de ‘Ondernemingsprijs’

?Wat is je bij gebleven van de feestelijke uitreiking? Mark Lindeman, CEO Picturae: ,,Ondanks het zelfvertrouwen dat wij de prijs verdienden, was het toch spannend hoe de jury naar ons bedrijf keek. We hadden een aantal geduchte concurrenten van ook mooie ondernemingen. Toen het verlossende oordeel werd uitgesproken was ik enorm blij. De woorden van wethouder Dellemijn, die refereerde aan het overlijden van oprichter en algemeen directeur Onno Zaman, maar ook de oprechte interesse van de jury deden ons goed.”

?Wat heeft de prijs je tot nu gebracht? ,,Ons bedrijf is niet heel zichtbaar in de Heiloose gemeenschap omdat wij geen zaken met lokale ondernemers en/of consumenten doen. Exposure die deze prijs oplevert, is voor ons niet direct meetbaar in ons bedrijfsresultaat. Het is wel goed voor onze werknemers, die vaak uit Heiloo komen, om te zien dat het bedrijf wordt opgemerkt in de gemeenschap. Het levert een grotere betrokkenheid op.”

De ‘In de Kijkerprijs’ ging naar GGZ NHN Willibrordus Business Centrum

?Hoe voelde het om genomineerd te zijn? Nico Adrichem, Adviseur Raad van Bestuur GGZ-NHN: ,,Het idee om voor een Ondernemersprijs te gaan, werd veelvuldig door diverse partijen gesuggereerd. Uit die suggesties bleek waardering voor de geslaagde herbestemming van het karakteristieke gebouw in Heiloo en de betekenis ervan voor Kennemerland. Puur ondernemerschap, betekenisvol sociaal, economisch en meerwaarde creërend voor Heiloo. Dat de GGZ NHN de ‘In de Kijkerprijs’ kreeg uitgereikt was een bekroning. “

?Wat heeft de prijs je tot nu gebracht? ,,Deze prijs heeft er toe bijgedragen dat de herbestemming nog steeds aandacht krijgt, ondernemers willen zich nog steeds vestigen, er is een wachtlijst. Onderdeel van de herbestemming is een andere functie van de kapel, nu de Cultuurkoepel. Te verwachten is dat het binnen enkele jaren een nationaal bekende plek is voor kunst, cultuur, theater, congressen et cetera.”

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen