Stimuleren en faciliteren

Nieuws

Het Alkmaarse gemeentebestuur gelooft in de kracht van ondernemers. Zij maken de economie in de stad en creëren innovatie, groei en werkgelegenheid voor deze regio. Daarom heeft het college in het coalitieakkoord nadrukkelijk opgenomen dat de Alkmaarse gemeentelijke organisatie sterker ingericht zal worden rond de economische functie en de behoeftes van de ondernemers van deze stad centraal zal zetten. Het Actieprogramma Economie 2015 – 2019 is de vertaling van die overtuiging in concrete acties en beleidslijnen. Wethouder Economische Zaken Victor Kloos (OPA): ,,Het Alkmaarse gemeentebestuur heeft vertrouwen in de kracht van ondernemers. Zij maken de economie in de stad en creëren innovatie, groei en werkgelegenheid voor deze regio. Daarom heeft het college in het coalitieakkoord nadrukkelijk opgenomen dat de Alkmaarse gemeentelijke organisatie sterker ingericht zal worden rond de economische functie en de behoeftes van de ondernemers van deze stad centraal zal zetten. Het actieprogramma economie 2015 – 2019 is de vertaling van die overtuiging in concrete acties en beleidslijnen.”

In Alkmaar en de regio doen zich vele ontwikkelingen voor die bijdragen aan de economie. Het Actieprogramma Economie omvat alle beleid en activiteiten die door de gemeente op dit beleidsterrein worden uitgevoerd. Het Actieprogramma Economie 2015- 2019 is een verbindende en versterkende bundeling van bestaande projecten en activiteiten die zich richten op de economische opgave. De programmatische aanpak brengt samenhang en sturing op alle kernactiviteiten die invloed hebben op de economie en het vestigingsklimaat van Alkmaar.

Het Actieprogramma Economie heeft twee strategische doelstellingen:

Stimuleren Versterken van de positie van Alkmaar als economisch hart van de regio. De reeds lopende programma’s als Kennisregio, Sport, Duurzaamheid, Sterk Centrum, Overstad en de oprichting van Alkmaar Marketing laten zien dat Alkmaar al volop aan het werk is. Het Actieprogramma economie verbindt de projecten, programma’s en gemeentelijke interventies, zodat alle krachten erop zijn gericht om de positie van Alkmaar als economisch hart van de regio nieuwe betekenis te geven.

Faciliteren Excellent gastheerschap, Alkmaar als gastvrije gemeente voor ondernemers De rol van de overheid in de samenleving is aan het veranderen. Economische ontwikkeling ontstaat niet op het gemeentehuis, maar in de stad. De rol van de gemeente is om de ontwikkelingen te faciliteren, aan te jagen en bij te sturen waar ze het algemeen belang raken. Alkmaar wil daarin voorop lopen.

Het actieprogramma zal in september in de gemeenteraad worden behandeld.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen