Boekelermeer Beste Bedrijventerrein van Nederland

Nieuws

Vakblad BT zoekt elk jaar naar de beste en meest inspirerende werkgebieden van Nederland. Dit jaar deed ook bedrijventerrein Boekelermeer mee en stond na een voorselectie uiteindelijk in de finale op het landelijke bedrijvencongres in Tilburg, samen met twee andere bedrijventerreinen. De Boekelermeer won en nam de award mee naar huis. Bedrijventerrein Boekelermeer valt zowel onder gemeente Heiloo als Alkmaar. De wethouders Economische Zaken van beide gemeenten, Victor Kloos en Fred Dellemijn waren uiteraard zeer verguld met de prijs. Een mooi resultaat van alle energie die zij in het bedrijventerrein staken en nog steken. Kloos (Alkmaar): ,,Objectief gezien is dit het beste terrein van de regio. Dat zal zowel vriend als vijand beamen. Dat komt door de gunstige ligging en de uitstekende ontsluiting, maar ook door de aanwezigheid van het AZ-stadion als blikvanger, internationale bedrijven als TAQA en de zeer actieve ondernemersvereniging, die zelf mee-investeert in onderhoud en veiligheid.’’ Dellemijn (Heiloo) beaamt dit: ,,Het winnen van de prijs bevestigt de aantrekkelijkheid voor bestaande en toekomstige ondernemers. Door de verscheidenheid aan kavels, vestigen er zich zowel grote als kleinere ondernemers. Dat brengt een goede dynamiek met zich mee. Daarnaast zien de gebouwen er architectonisch goed uit en liggen ze prachtig tussen de ecologische zones. Dit maakt het ook een bijzondere plek om te ondernemen.’’

Juryrapport Dat ook de jury er zo over dacht, blijkt wel uit het oordeel dat leidde naar de overwinning: ‘Het groene karakter is omarmd en rond de gasopslag ontstaat een heus Energy Innovation Park. Die focus en de uitzonderlijke regionale acquisitie levert ze internationale toppers op. Maar ook duurzaamheid, door onder andere de restwarmte van de huisvuilcentrale te gebruiken. Boekelermeer weet als beste concrete resultaten te benoemen. Er is veel grond verkocht en de uitstraling is van zeer hoog niveau. Een verdiende winnaar!’ Een titel om trots op te zijn! Gezamenlijke inspanning maakte dat de award naar de Boekelermeer ging. Naast die award bestond de prijs ook uit een groot bord dat bezoekers attent maakt op het feit dat zij het beste bedrijventerrein van Nederland betreden. Vrijdag 13 november hebben de beide wethouders en het bestuur van de Bedrijvenvereniging Boekelermeer gezamenlijk het bord aan de Smaragdweg onthuld. Ook bij de entree aan de Diamantweg is op een mooie plek een bord geplaatst. Want de titel Beste Bedrijventerrein is niet iets om zomaar aan voorbij te gaan!

Vijf goede redenen om te kiezen voor de Boekelermeer Bent u ondernemer en op zoek naar een goede locatie voor uw bedrijf? Wordt uw huidige bedrijfspand te klein, kunt u niet uitbreiden of wilt u uw productie uitbreiden? Denk dan eens aan de Boekelermeer. Neem een kijkje op het terrein of op de website www.deboekelermeer.nl of zoek contact met accountmanager van de gemeente Alkmaar Jan Riepma of met de bedrijfsmakelaar van de gemeente Heiloo Pieter Haverkamp. Waar de economische crisis elders leidt tot herbestemming van terreinen, geldt voor de Boekelermeer juist het tegenovergestelde: reeds gevestigde bedrijven willen vooral grond kopen om uit te breiden. Maar ook nieuwe vestigers zijn van harte welkom. De Boekelermeer kan qua ruimte nog jaren vooruit. Wij noemen hier vijf goede redenen om te kiezen voor de Boekelermeer:

Divers bedrijventerrein, waar veel sectoren welkom zijn. Oorspronkelijk was de Boekelermeer vooral gericht op grootschalige bedrijvigheid op het gebied van productie, handel en logistiek. De Boekelermeer is dat nog steeds maar na de komst van Taqa ligt de focus nu ook op een sector die destijds nog niet zo in beeld was: energie. De groothandel, productiebedrijven, logistiek en MKB blijven uiteraard van harte welkom

Energy Innovation Park Hoogwaardige energie-infrastructuur, internationale topspelers uit de sector, gunstige gelegen halverwege Den Helder en IJmuiden, onder de rook van Schiphol en de metropool Amsterdam, mogelijkheden om innovaties te testen en kennis met elkaar uit te wisselen: het Energy Innovation Park. Startende projecten en bedrijven testen innovaties in een omgeving waar partijen openstaan voor het uitwisselen van kennis, onder meer in nauwe samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen als ECN en INHolland.

Gunstige ligging, goede ontsluiting en parkmanagement Onderscheidend vermogen trekt bedrijven aan, ook in een tijd van economische crisis. Je hebt ‘smoel’ nodig. Met het AZ-stadion als blikvanger heeft de Boekelermeer dat: het is een grootschalig, regionaal bedrijventerrein, met internationale topspelers als TAQA, Eriks en vele andere. Ontsloten door A9, het Noordhollands Kanaal en op 20 minuten van Schiphol. Op het ruim opgezette terrein weten bedrijven elkaar te vinden om kennis en voorzieningen te delen; logistieke bedrijven delen hun vrachtwagens. Elke ondernemer op het park is lid van de Stichting Beheerschap Boekelermeer, van waaruit het parkmanagement wordt betaald.

Groen & Duurzaam In vrijwel de hele Boekelermeer ligt het warmtenet van de Huisvuilcentrale en windmolens leveren duurzame energie. Volgend jaar wordt een LNG-tankstation geopend waarmee schoner vervoer (vrachtwagens) gestimuleerd wordt. Er zijn hoogwaardige ecologische zones aangelegd voor de zeldzame rugstreeppad die van oudsher in dit gebied leeft. Dit zijn tevens een geliefde plekken voor werknemers om te wandelen op één van de uitgezette lunch-wandelroutes. Dit geeft de Boekelermeer letterlijk een groen imago.

Energie, Leisure, Toerisme De gemeenten Alkmaar, Heiloo, Bergen en Heerhugowaard denken continu na over het nog sterker positioneren van de regio Alkmaar. Een regio die economisch goed functioneert is een gezamenlijk belang. Geen concurrent zijn van elkaar, maar samen optrekken dan sta je sterker. Waar de Kop van Noord-Holland uitblinkt in de agrisector, blinkt de regio Alkmaar uit in energie, leisure en toerisme. Mensen komen hier graag om even bij te tanken. Maar voor bedrijven is het dus vooral de Boekelermeer waar energie in zit!

Fact & Figures Boekelermeer Grootschalig bedrijventerrein, 370 ha waarvan 146 ha netto uitgegeven en 94 ha nog uitgeefbaar, waarvan 37 direct beschikbaar. Grondprijzen tussen € 160 eb € 237 per m2. Koop, erfpacht of huur. Maximaal toegestane milieucategorie 5.2. Ontsluiting via A9, N242 en gemeenschappelijke loswal aan Noordhollands Kanaal. Buslijn over terrein Voorzieningen: glasvezel, parkmanagement, bedrijvenvereniging, collectieve beveiliging, camerabeveiliging, KVO, Warmtenet via HVC.

Accountmanager: Jan Riepma, tel. 072 – 548 8552 of 06 11042131, mail: jriepma@alkmaar.nl Websites: www.deboekelermeer.nl, www.energypark.nl, www.boekelermeer.biz

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen