Horecanota Alkmaar: ruimte en vertrouwen

Nieuws

De horeca is van groot belang voor de economie in Alkmaar. In de nieuwe Horecanota stelt het college voor de ondernemer meer ruimte en vertrouwen te geven. Een positieve beleving van de stad is een belangrijke voorwaarde om de economie te stimuleren en meer bezoekers naar Alkmaar te halen.

De horecasector is een belangrijke schakel die zorgt voor de aantrekkelijkheid, vitaliteit en de leefbaarheid van de stad. De nieuwe horecanota biedt daarom: ruimte en vertrouwen aan ondernemers, vrije sluitingstijden en versterking van de horeca in de binnenstad en Overstad.

Rode loper De horecanota sluit daarmee aan op het nieuwe economisch beleid dat is vastgelegd in het coalitieakkoord. De gemeente Alkmaar wil de rode loper uitleggen voor ondernemers en initiatieven die bijdragen aan een levendige en innovatieve stad. Alkmaar heeft tot doel aantrekkelijk te zijn en te blijven om te bezoeken, verblijven, werken, studeren en wonen. De horeca levert een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Alkmaar. Een goed functionerende horecasector is van groot belang voor het aantrekken van bezoekers en is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven.

Wethouder Victor Kloos: ,,Het college geeft invulling aan het coalitieakkoord door meer ruimte te bieden aan de horecaondernemers en de sluitingstijden vrij te geven. Het is van cruciaal belang voor onze stedelijke economie dat we een optimaal klimaat scheppen voor ondernemers waarin zij kunnen inspelen op trends en de veranderende behoeften van de consument. Daarbij hoort een overheid die faciliteert en minder reguleert. Ook voor de horeca.’’

Binnenstad en Overstad De focus van versterking van de horeca ligt op het winkelgebied van de binnenstad en Overstad. Hiermee wordt ingespeeld op de trend waarbij het winkelend publiek steeds meer een beleving wil ervaren. Versterking van de (dag)horeca in het kernwinkelgebied moet een impuls geven aan de stedelijke economie en dus ook de werkgelegenheid.

Speerpunten in het nieuwe horecabeleid: Ruimte en vertrouwen voor de horecaondernemer Minder regulering door de overheid en meer zelfregulering door de horecaondernemer, waaronder openbare orde en veiligheid

Vrije sluitingstijden Vrije sluitingstijden voor: discotheek/bar-dancing, café, grand café, café-restaurant, restaurant en ontnuchteringszaken (regeling ontnuchteringszaken). Met als doel de levendigheid te vergroten, de ondernemer meer vrijheid te geven en de veiligheid te bevorderen door gespreid vertrek van uitgaanspubliek.

Vestiging nieuwe horeca Het bevorderen van de beleving van Alkmaar door ruimte te bieden aan nieuwe en diverse horeca in de binnenstad en Overstad. De nieuwe horecanota is aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen