Van moeten naar willen, duurzaamheid in de praktijk

Nieuws

De bedrijfskring Heerhugowaard heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, net als de gemeente Heerhugowaard. Na een evenement over duurzame bouw en mobiliteit, is de HR-manager aan de beurt. Op 15 oktober biedt Bedrijfskring Heerhugowaard in theater Cool de ondernemer en zijn HR Professional een HR Symposium aan dat bol staat van de kennis!

Het symposium biedt inspiratie en oplossingen om eigenhandig met dit thema aan de slag te gaan. Drie vlammende sprekers, hoog gewaardeerd en landelijk bekend, geven inhoud aan de middag die de HR Professional niet mag missen! De programma bestaat uit drie onderdelen: de noodzaak, de oplossing en de realisatie.

Principes van een organisatie Organisaties worden ingericht volgens bepaalde principes. Daarbij is sprake van een systematisch wegnemen van vrijheidsgraden van de medewerkers op de werkvloer als standaard organisatiepatroon, al dan niet met behulp van ICT, terwijl het topmanagement/het regime zich juist steeds meer vrijheidsgraden toe-eigent. Tevens worden de gevolgen daarvan belicht. ‘Mensen worden niet ziek van werken, wel van de wijze waarop werk is georganiseerd’.

Metafoor Om deze ‘intensieve’ manier van leven en werken te beschrijven, is een voor de hand liggende metafoor gekozen. Een metafoor die de relatie legt tussen de inrichting van de intensieve landbouw en ‘intensieve’ organisaties. De parallellen zijn frappant. De landbouw is inmiddels bezig met een ingrijpend transformatieproces. De Intensieve Menshouderijen uit AEX-land zijn echter nog niet zover. Ze nemen als virtuele machines de macht over van mens en staat en we staan er machteloos bij te kijken. We voelen dat het ergens niet klopt. Maar waar gaat het nu precies mis? De oplossing ligt in het duurzaam organiseren. Duurzaam betekent in deze context: zuinig en efficiënt omgaan met je resources; jezelf en anderen niet beschadigen en toekomstbestendig bezig zijn.

Herken je onderstaande situatie(s) of vraagstukken? Er ligt een inzetbaarheidsvraagstuk dat betrekking heeft op één of meerdere groepen medewerkers en de noodzaak om eraan te werken wordt steeds groter. De huidige manier van (met elkaar) werken heeft op termijn of nú al  gevolgen voor de duurzame inzet en inzetbaarheid van medewerkers. Je wilt vanuit de HR/P&O functie en/of een regiegroep aan de slag en de organisatie als geheel vitaler maken. Het resultaat hiervan is zichtbaar, voelbaar en zelfs meetbaar. Is het antwoord ja? Dan is deelname aan het symposium een aanrader. Voor meer informatie over het HR Symposium en aanmelding ga naar: www.bkhhw.nl

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen