De drie Bedrijventerreinen in Heiloo ontvangen 3e KVO ster

Nieuws

Tijdens de netwerkborrel op 17 april van ondernemersvereniging OHO heeft Dolf Kloosterziel van MKB-Nederland het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt. Hij overhandigde dit certificaat aan burgemeester Hans Romeyn, ondernemers Rob van der Wal, Maarten van der Steen, Henk van Wissen en Rob de Vries, Marijke Kaptein van de politie en Hakan Meijer namens de brandweer. Gezamenlijk behaalden zij inmiddels alweer het derde certificaat door hun inspanningen voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

De ondernemers van bedrijventerreinen Oude Werf, Oosterzij en Boekelermeer Heiloo werken samen met gemeente, politie en brandweer aan schoon, heel en veilig bedrijventerrein door middel van het keurmerk veilig ondernemen (KVO). Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een goed ondernemersklimaat. Op bedrijventerreinen die netjes en verzorgd zijn, is het doorgaans veiliger en voelen ondernemers en medewerkers zich meer op hun gemak. Ook naar klanten staat het beter als een bedrijf op een representatief terrein is gevestigd.

Rob van der Wal bestuurslid van de ondernemersvereniging OHO en voorzitter van de werkgroep is verheugd over de goede samenwerking met gemeente, politie en brandweer. Hij wijst de leden er op dat zij dankzij het KVO-certificaat een korting op hun verzekering kunnen claimen. Dus naast een prettig werkklimaat is er ook nog een financieel voordeel.

Revitalisering Burgemeester Hans Romeyn is er trots op dat door de samenwerking de revitalisering van de Oude Werf tot stand is gekomen en dat uit de gehouden enquête onder de ondernemers blijkt dat nu nog maar 10 procent van de ondernemers op de Oude Werf niet of niet helemaal tevreden is over het beheer onderhoud gemeente, ten opzichte van de 59 procent van de vorige. ,,Een hele verbetering!’’, aldus Romeyn.

Aangifte De werkgroep gaat zich de komende jaren richten op de bereidheid voor aangifte bij calamiteiten te verbeteren (zoals poging tot inbraak , overlast en vernielingen). Uit landelijk onderzoek blijkt dat er steeds minder aangifte bij de politie gedaan wordt ondanks dat de politie het eenvoudiger heeft gemaakt d.m.v. internet. Omdat de politie ook in de werkgroep zit, heeft de werkgroep de wetenschap dat de prioriteit voor preventief surveilleren daalt als er weinig calamiteiten zijn, lees als er weinig aangiftes gedaan worden.

MKB Nederland, de organisatie die zich inzet voor middelgrote en kleine bedrijven in Nederland, ondersteunt het keurmerk veilig ondernemen door de samenwerking te begeleiden. Zij zetten zich in op verschillende fronten om ondernemerschap in Nederland te ondersteunen en te versterken, een veilige bedrijfsomgeving is daar een onderdeel van.

Remkes bezoekt Heiloo Commissaris van de Koning, Johan Remkes, heeft onlangs een ambtsbezoek gebracht aan Heiloo. Hij bezocht onder meer de bedrijven CiRoPack en TG Lining en hij kreeg een indruk de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het gemeentebestuur. Hij werd vergezeld door het voltallige college van Heiloo.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen