Erepenning voor Mart de Waard

Nieuws

25 jaar stond hij aan het roer van Bedrijfs Kring Langedijk (BKL): Mart de Waard, oud-directeur van De Waard Transport. Bij zijn afscheid als voorzitter op donderdag 21 mei jl. werd hij onderscheiden met de zilveren erepenning van Langedijk.

,,Krachtig, aanwezig en altijd maar blijven doorgaan met waar je goed in bent: staan voor het belang van Langedijk en het bedrijfsleven”, motiveerde de burgemeester Cornelisse van Langedijk de toekenning van de erepenning. ,,Je bent een uitstekende representant voor Langedijk en het Langedijker bedrijfsleven.”

Geboren Langedijker Mart de Waard was voorzitter sinds de oprichting van de BKL in 1990. ,,Ik wilde gewoon bijdragen aan het maatschappelijke gebeuren”, zegt hij. ,,Met een eigen bedrijf ben je vooral met je eigen tent bezig, maar ik had de behoefte om meer te doen. En het interesseerde me, als geboren en getogen Langedijker, om namens het bedrijfsleven de algemene belangen te behartigen. Bestuurlijke ervaring had ik, opgedaan in het dagelijks en hoofdbestuur van de brancheorganisatie Transport & Logistiek Nederland.” Eigenlijk wilde de gemeente één stem vanuit de bedrijven, maar dat bleek lastig. ,,Het belang van de grotere en vaak landelijk of internationaal georiënteerde bedrijven overstijgt dat van de lokale middenstand. Zo ontstond de BKL, naast de voorloper van de huidige Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (AOL), waarin de middenstand is verenigd. Het was onze taak de gemeente te overtuigen van het belang van een goede gang van zaken voor het bedrijfsleven, met een voortvarend voorwaardenscheppend beleid. De bedrijven zijn toch de motor van de economie.”

Structuurvisie Dat de BKL intensief betrokken was bij de opstelling van de structuurvisie voor Langedijk, ziet De Waard als een succes. ,,Net als de recente verbreding van de uitvalsweg in Broek op Langedijk. Maar ook voor milieuzaken en kwesties rond gemeentelijke belastingen is altijd veel gehoor geweest. Dat de gemeente zich momenteel in een minder rooskleurige positie bevindt, baart de BKL overigens wel zorgen. Langedijk is tot samenwerking veroordeeld, maar daarvoor zijn goede uitgangspunten nodig. Over het behoudt van de eigen identiteit van Langedijk is iedereen het eens. De samenwerking tussen de bedrijvenverenigingen van het voormalige HAL-gebied in de Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar eo kan als goed voorbeeld dienen.”

Prima opvolger Zijn jubileum leek De Waard een geschikt moment om af te treden. ,,Ik deed het nog steeds met veel plezier, maar op een gegeven moment moeten er gewoon jongere mensen in. Cornelis de Geus, een geboren Langedijker met een aansprekend bedrijf (Fitland De Geus, red.) en aspiraties, is een prima opvolger. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed blijft gaan. Als je er als BKL maar voor zorgt dat je krachtig bent en je een goed beeld voor de toekomt vormt.”

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen