Boog naar de toekomst

Nieuws
Boog naar de toekomst
Boog naar de toekomst rodi.nl

Als we de foto hierboven mogen geloven, dan staan ons gouden tijden te wachten. Immers, aan het eind van elke regenboog staat een pot met gouden dukaten. Wat een fraai beeld, genomen door Stefan Keyser van het e-Commercebureau Iconum vanaf de hoogste verdieping van de Bergerpoort aan de ring van Alkmaar.

Het toekomstperspectief van onze regio is het bovenliggende thema van onze magazines. We zoomen in op de kansen, op potentiële en inmiddels succesvolle bedrijven die ondanks economische malheur andere wegen zijn ingeslagen en daarmee het beeld bepalen van de nieuwe economie. Het kan een verfrissende ZZP’er zijn met een lumineus idee, maar ook de doorgewinterde ondernemer die het heeft gedurfd om zijn koers aan te passen of juist is blijven geloven in zijn beproefde concept.

En over een beproefd concept gesproken, Elma en Media Support Alkmaar hebben elkaar weer gevonden om het Regio Alkmaar Magazine nieuwe allure te geven. Samen maakten we in het verleden maar liefst 75 edities van dit blad, toen nog in opdracht van de Stichting Regio Alkmaar Promotie. Graag werken we samen om dit langstlopende regionale business to business magazine weer tot de voornaamste offline spreekbuis van en voor de ondernemers in onze regio te maken. Is er dan nog toekomst in deze digitale wereld voor een papieren medium? Jazeker, zeggen de invullers van onze enquête die we vorig jaar onder onze lezers hielden. Bijna 70 procent van de ondervraagden zegt zeer gesteld te zijn op het blad en zien het als een belangrijke regionale ondernemersnieuwsbron. En de gemiddelde waardering van een 8,2 voor de inhoud van het blad is zeker iets om trots op te zijn.

In dit eerste nummer van het jaar zetten we de ramen wagenwijd open en waait er een frisse voorjaarsbries door ons blad. Hoe kijkt Victor Kloos aan tegen de economische ontwikkeling van zijn stad? Zijn de banken spelbreker als het gaat om economisch herstel of moeten we daar nu eens anders naar kijken? Bestuursvoorzitter van de Rabobank Alkmaar e.o., Ralph van Soomeren geeft antwoord. Wat is het bijzondere van de Bergerpoort, ooit bij Alkmaarders bekend als’ het De Moel gebouw’? Waarom won Tritel vier keer achtereen de Gazellen-Award? En wat gebeurt er met al die moeilijk verhuurbare vierkante meters kantoor- en bedrijfsvloer? Mr. Sander Heidinga, vennoot bij Kuijs Reinder Kakes geeft een voorzet.

Maarten Schiphorst

hoofdredacteur redactie team Regio Alkmaar Magazine info@regioalkmaarmagazine.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen