Met FONK de krachten bundelen

Nieuws

Door krachten te bundelen, vooruit te kijken en samenwerkingsverbanden aan te gaan, is Ondernemend Heiloo uitgegroeid tot een actieve ondernemersvereniging. ‘Samen werken of samenwerken’ was het thema van de afgelopen Ondernemingsverkiezing van Heiloo. Onder het motto: samen ben je sterker dan alleen.

De vereniging behartigt de ondernemersbelangen van circa 260 in Heiloo gevestigde bedrijven en zelfstandigen. Het bestuur organiseert netwerkbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en interessante lezingen voor haar leden (onder andere werd vorig jaar marketingdeskundige Paul Moers uitgenodigd als gastspreker).

Henk Morsch is voorzitter van Ondernemend Heiloo. ,,Binnen de dorpsgrenzen onderhouden we nauwe banden met de Heilooër winkeliersverenigingen (Stationscentrum, Het Hoekstuk en ’t Loo). Dit doen we gezamenlijk in de Heilooër Ondernemers Federatie (HOF).” Hij vervolgt: ,,Ook schuiven afgevaardigden van de gemeente Heiloo regelmatig aan de vergadertafel bij, met name bij onderwerpen zoals infrastructuur of veiligheid. En eens per jaar heeft het bestuur van de HOF overleg met het college van Burgemeester en Wethouders.” Ondernemend Heiloo werkt bovendien samen met Bedrijvenvereniging Boekelermeer, onder meer bij het parkbeheer.

Ondernemersfederatie Ondernemend Heiloo oriënteert zich ook buiten de gemeentegrenzen. Bestaande contacten met de bedrijfsverenigingen van Castricum, Limmen, de Egmonden en binnenkort ook Bergen, getuigen daarvan. Onlangs is het plan bij Ondernemend Heiloo gerezen om een overkoepelende ondernemersfederatie op te richten, waarin alle ondernemersverenigingen uit de regio vertegenwoordigd zijn. Henk Morsch heeft ook al een naam in gedachten: FONK, Federatie Ondernemersverenigingen Noord-Kennemerland. Agnes Opdam, bestuurslid (secretaris) van Ondernemend Heiloo: ,,Het is goed om over de gemeentegrenzen heen te kijken, om elkaar te leren kennen, te ondersteunen, ideeën uit te wisselen. Nu de gemeenten Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum met BUCH voor een ambtelijke fusie hebben gekozen, is het een logisch gevolg dat ook ondernemersverenigingen de krachten bundelen.” Morsch vult aan: ,,Samen kun je grote regionale vraagstukken zoals de werkgelegenheid of opleidingsmogelijkheden op de kaart zetten. Neem bijvoorbeeld het plan om een technische universiteit naar Alkmaar te halen. Ook als het gaat om belangenbehartiging kan een overkoepelende ondernemersfederatie als krachtige spreekbuis optreden richting gemeenten, de provincie, het Rijk, instanties en de politiek.” Plannen en ideeën genoeg en Morsch en Opdam geven aan dat Ondernemend Heiloo het voortouw wil nemen om het plan van de grond te krijgen. Er vindt al overleg plaats tussen verschillende besturen. Morsch hoopt dat eind 2015, dan wel begin 2016, de oprichting van FONK een feit zal zijn.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen