Gemeente Heiloo aantrekkelijke vestigingsplek voor klein en groot

Nieuws

Centraal gelegen in Noord-Holland, een eigen NS-station, een supersnel glasvezel netwerk en dicht bij de A9. Zomaar wat faciliteiten die Heiloo aan een ondernemer biedt. Het is dan ook niet voor niets dat Heiloo een bedrijvig dorp is.

Heiloo heeft drie verschillende bedrijventerreinen en een bedrijfsverzamelgebouw voor startups. Voor elk soort onderneming is er een juiste locatie te vinden. Daarnaast hebben ondernemers profijt van een gemeentelijke organisatie die met ze meedenkt. Zij faciliteert ondernemers bijvoorbeeld door verruiming van de vestigingsvoorwaarden en flexibilisering van de bestemmingsplannen. Ook zet het Ondernemersloket zich in om de regeldruk voor ondernemers te verminderen en is de gemeente veelvuldig met de ondernemers in gesprek om samen te bekijken wat kan worden verbeterd.

Ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo is een bloeiende ondernemersvereniging met ruim tweehonderdvijftig leden. Zij zijn een goede belangenbehartiger van het bedrijfsleven en helpen de samenwerking te versterken tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en gemeente, provincie en andere partijen. Het is goed om te zien dat het de vereniging lukt om ook de jonge ondernemers aan zich te binden. De ondernemersvereniging organiseert voor haar leden diverse bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en andere evenementen. Heiloo heeft een aantal mogelijkheden. Kleine zelfstandigen kunnen zich in het Willibrordus Business Centrum op het GGZ-terrein verenigen. Daarnaast heeft Heiloo de beschikking over drie bedrijventerreinen: Oosterzij, Oude Werf en Boekelermeer. Willibrordus Business Centrum (WBC) Waar ooit psychiatrische zorg werd verleend, zijn de monumentale panden nu bestemd als broedplaats voor creatief en ambitieus talent. Ongeveer honderd zelfstandigen uit de regio Alkmaar hebben zich er gevestigd. Het zijn veelal startende ondernemers, ZZP-ers en bedrijven die klein en flexibel willen blijven. Ze wisselen kennis en ervaring met elkaar uit en gaan samenwerkingsverbanden aan. Het zijn ondernemers in de zorgsector, fotografie, boekhouding, architectuur, media etc.

Oosterzij Op bedrijventerrein Oosterzij is de mogelijkheid aanwezig voor wonen en werken. Door de ligging van het bedrijventerrein Oosterzij tussen woonwijken is een omzetting naar woonwijk een voor de hand liggende ontwikkeling. Zo lang er een combinatie van wonen en werken op Oosterzij blijft, is het uitgangspunt dat wonen en werken elkaar niet mogen ‘bijten’.

De Oude Werf De Oude Werf is met name lokaal georiënteerd en voorziet in een constante lokale behoefte. Er is weinig roulatie van bedrijven, maar toch staan er wel eens panden of etages te huur. Door de geplande aansluiting op de A9 is ook de Oude Werf straks zeer goed bereikbaar.

De Boekelermeer Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo wordt verder ontwikkeld tot een duurzaam, volwaardig lokaal en regionaal georiënteerd bedrijventerrein. De ruime vestigingsmogelijkheden voorzien voldoende in de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen er een eigen pand op maat creëren. De Boekelermeer is gericht op duurzaamheid. Dit betekent dat er extra aandacht gaat naar de groenstructuur, bebouwingsdichtheid en beeldkwaliteit. Doordat het zo groen is, is Boekelermeer een inspirerend bedrijventerrein. De geplande aansluiting van Heiloo op de A9 zorgt er voor dat de bedrijventerreinen nog optimaal bereikbaar zijn.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen