Ondernemen is steeds weer springen van de 10 meter plank

Nieuws

Achtergrondverhalen over organisaties die in deze tijden bijzondere resultaten neerzetten. Inge Hettinga van bureau GLOEI gaat nieuwsgierig in dialoog met leiders en ondernemers op zoek naar hun recept. Het resultaat: mooie gesprekken over visie, leiderschap, de kunst van het kiezen, voldoening en wat verder maar ter tafel komt.

Energieke spraakwaterval Raymond Looze is een van de drie oprichters van Tritel. Samen met Arjen Milhous en Humbert Loth startte hij de onderneming in 2006. Ik ontmoet Raymond op zijn kantoor aan de Robijnstraat in Alkmaar. Geblokt overhemd, opgestroopte mouwen en daadkrachtige tred. Hier wordt gewerkt, dat is duidelijk. Voorzien van goede koffie komen we snel ter zake.

Q Sinds de start zijn jullie alleen maar gegroeid. In een extreem competitieve markt. Wat is het geheim? ,,Rücksichtslos kiezen. Dat is de basis geweest van ons succes. Het was onze intuïtie dat VoIP de toekomst zou worden en we hebben heel risicovol al ons spaargeld erop gezet. Daarin liepen we in 2006 echt voorop. Objectief gezien best onverstandig natuurlijk. Toch is focus de enige weg naar succes. Niet alles tegelijk willen doen, dat maakt je niet beter. Daarom voeren wij bijvoorbeeld bewust een beperkt aantal merken, zodat we echt kunnen excelleren in service en support. Het leukste van ondernemen vind ik plannetjes bedenken en creatief bezig zijn. Maar daar kan je niet te lang in blijven hangen. Daarna komt de noodzakelijke fase van zweten, knallen en verkopen. Je moet er echt voor gaan en ook het lef hebben om nee te zeggen. Onze aanpak lijkt wel wat op de strategie van Willem de Veroveraar in 1066. De schepen achter je verbranden. Dan moet je wel vechten.”

Q Hoe weet dan je wat je moet kiezen? ,,Het is continu zoeken en speuren. Wat past bij ons? Waar gaan we op inzetten? Als je stilzit verlies je in onze markt binnen 3 jaar al je klanten. Dus ook wij blijven verbeteren en vernieuwen. En natuurlijk lukt niet alles. Het is elke keer weer springen van de 10 meter plank met ook het risico dat je plat op je rug landt.”

Q Wat maakt Tritel uniek? ,,Onze markt is een jungle. Er zijn heel veel aanbieders, groot en klein. Voor een MKB ondernemer is het lastig overzicht te krijgen en slimme keuzes te maken. Wij staan voor direct en persoonlijk contact, ook met het kleine MKB. We komen altijd langs om echt de business van de klant te doorgronden en een goed advies te bieden. We willen vooral dat onze klanten slimmer en efficiënter kunnen werken door onze oplossingen. Het verschil wordt gemaakt door onze 40 mensen die elke dag weer hoge kwaliteit leveren in service en support. Een tevreden klant vertrekt niet. Eigenlijk is groeien heel eenvoudig: je moet de achterdeur dichthouden en meer nieuwe klanten vinden dan er weggaan. Daarbij komt: wij vinden contact met klanten gewoon heel erg leuk. Arjen en ik zijn nog altijd volop zelf actief als salesmanager.”

‘De kunst van groeien is de achterdeur dichthouden en meer nieuwe klanten vinden dan er weggaan’

Het managementteam bestaat nog altijd uit de 3 oprichters en is later versterkt met Mark Koning in de rol van Operation Manager. Wat kenmerkt jullie samenwerking? ,,Het is net een huwelijk. Je bent lang met elkaar op reis. Wij zijn allemaal verschillend en we zorgen ervoor dat iedereen kan doen wat hij leuk vindt. Je moet elkaar iets gunnen en de ruimte geven. Zo ben ik een sudderpannetje. Op een idee kan ik weken broeden. Dat weten ze, dus ze wachten rustig af. Eén van ons is een fervent surfer. Bij goede wind sturen we hem wel eens om 15:00 uur naar het water. Is toch geweldig? We hebben vertrouwen dat we allemaal gaan voor het gezamenlijke doel. Elke maandag hebben we overleg en eens per maand gaan de benen op tafel en eten we samen. Dan wordt er ook vooral veel gelachen. We hebben ook bij de start in 2006 al afgesproken dat we niet 80 uur per week gaan werken. Het moet wel leuk blijven.”

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen