Volg je hart

Nieuws

Wie wil dat nou niet, aan het einde van je werkzame leven een wijngaard beginnen en daar de mooiste wijnen maken. Guja en Pieter de Boer hebben hun droom waar gemaakt en niet in Frankrijk of een ander ver land, maar in het voormalig Duizend Eilandenrijk, waar vroeger de kool groeide in Zuid-Scharwoude.

Op de plek waar vroeger het eilandje met de naam de Koen lag, staan nu duizenden druivenstokken die steeds betere wijnen leveren. Pieter was na directeur van de Broeker Veiling ook jarenlang directeur bij de NACO en later Connexxion. Guja had haar eigen damesmode zaak in Langedijk. Nu hebben ze een wijngaard van twee hectare en ontvangen hier de gasten voor een rondleiding of High Wine. De belangstelling groeit en ieder jaar komen er meer gasten om heerlijk in de wijngaard te worden verwend. Pieter geeft daarbij een rondleiding waarin niet alleen de druiventeelt wordt besproken, maar ook het wijn maken komt aan bod.

Prijzen Ze maken op de Koen niet alleen rode, witte en roséwijn, maar ook bubbels. Deze langedijker Bubbels zijn een geweldig alternatief voor een feestelijke gelegenheid , receptie opening of oud en nieuw. Wijndomein de Koen ontvangt ieder jaar meer prijzen voor haar wijnen,. In binnen en buitenland worden de wijnen goed gewaardeerd en dit jaar was er zelfs voor de eerste keer een gouden medaille. Dat doen Guja en Pieter natuurlijk niet allemaal zelf. Naast de hulp van familie wordt de Koen ook geadviseerd door oenoloog Stan Beurskens. Deze wijnmaker werkt internationaal en adviseert bij het gehele wijnmaak proces.

Duurzaam Ze werken op de Koen ‘natuurlijk duurzaam’ wat inhoud, dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met natuur en milieu. Vooral de aanplant van moderne schimmel resistente rassen draagt hiertoe bij, maar ook zorgen zonnepanelen voor een energie neutrale productie. Zo komt er heel wat kijken om een mooie wijn te maken in ons koele klimaat. Bij de Koen slagen ze daar prima in en de wijnen vinden dan ook grif aftrek als streekproduct, relatiegeschenk of gewoon voor thuis. Inmiddels is er een wijnwinkel die elke vrijdag en zaterdag open is en vanaf 1 mei is er iedere vrijdag en zaterdag High Wine. Kijk maar eens op www.wijndoemindekoen.nl of kom langs aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen