Groentegroothandel Boekel Waarland naar Breekland

Nieuws

Groentegroothandel A.N.Boekel Waarland heeft een overeenkomst met gemeente Langedijk voor de afname van een kavel van 33.000 m² op Breekland Bedrijven Park. De groentegroothandel kan en wil op de huidige locatie in Waarland niet verder uitbreiden en koos voor bedrijfsverplaatsing naar Oudkarspel.

Wethouder Jan Piet Beers is blij met de komst van de groentegroothandel: ,,Opnieuw heeft een groot bedrijf gekozen voor ons kwalitatief hoogwaardige bedrijvenpark. Boekel is een sterk bedrijf dat wortels heeft in onze eigen regio. Met de vestiging op Breekland blijft de bedrijvigheid en werkgelegenheid behouden voor onze regio. Fijn is ook dat het bedrijf actief is in de agribusiness, want daar richten wij ons met Breekland op.”

A.N. Boekel Waarland teelt, verwerkt en verhandelt groenten en heeft ook het transport in eigen beheer. Er zijn circa 90 mensen in dienst. Directeur Niels Boekel: ,,Op onze huidige locatie kunnen en willen we niet uitbreiden. De Slootgaardweg is simpelweg te smal voor het drukke vrachtverkeer, op alle fronten scheuren we uit ons jasje. Er moest stevig geïnvesteerd worden in extra laaddocks en kantoorruimte, de koeling moet vanwege strenge voedselveiligheidseisen worden vernieuwd en dan liggen er ook nog volop kansen in onze branche om verder te groeien. Kortom, hét moment om deze stap te maken.”

Centraal in het Noord-Hollands teeltgebied

Eigenaren Niels Boekel, Joost van Wonderen en Bas Francis hebben met name gekozen voor Breekland, omdat het op slechts 7 kilometer ligt van hun huidige vestiging. ,,We willen graag dicht in de buurt blijven van onze telers, Breekland ligt net als Waarland centraal in het Noord-Hollands teeltgebied. We zitten nu overal bovenop, zijn zeer flexibel en doen er alles aan om de klant naar tevredenheid te bedienen. Als je verder van je bedrijf af woont, zeg je al snel: dat komt morgen wel. Terwijl snelheid en klantvriendelijkheid juist belangrijke elementen zijn van onze formule. Op Breekland kunnen we aan onze huidige werkwijze vasthouden, het gros van het personeel kan ’t namelijk op de fiets redden en ook niet onbelangrijk; de prijzen op Breekland zijn concurrerend in de regio en de ontsluitingen richting de A7 en de A9 zijn gunstig.”

Bouwtekening al klaar

Boekel beschikt al over een bouwtekening van het pand. ,,Architect Nico Dekker uit Nieuwe Niedorp heeft onze wensen aangehoord en bekeken en kwam daarna met een prachtige tekening. ‘Dat mag je zo neerzetten’, zeiden we tegen hem.’’ De bouw van de groentegroothandel is inmiddels in volle gang.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen