35 jaar BKHHW, van lokaalgericht naar internationale uitstraling

Nieuws

Dit jaar in september bestaat de bedrijfskring Heerhugowaard 35 jaar en dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. De BKHHW is de oudste bedrijfskring in de regio en dit kenmerkt het vooruitstrevende ondernemerschap in Heerhugowaard. 

Zoals bekend is Heerhugowaard een snel groeiende gemeente en was zelfs in de jaren zeventig een aantal jaren de snelst groeiende gemeente van Nederland. Tijdens de oprichting van de bedrijfskring Heerhugowaard in het jaar 1981 had Heerhugowaard rond de 30.000 inwoners. Dat is nu verdubbeld naar ruim 60.000 inwoners.

Onderling netwerken

Uiteraard heeft dit ook gevolgen gehad voor het bedrijfsleven en is ook het aantal bedrijven dat zich heeft gevestigd in Heerhugowaard sterk gegroeid. Tijdens de oprichting waren het voornamelijk van oorsprong Heerhugowaardse ondernemers die lid waren van de bedrijfskring. Het onderlinge netwerken was een belangrijke reden om lid te worden waarbij ook vaak de partners van de ondernemers elkaar kenden en ontmoeten. Behalve dat Heerhugowaard sterk groeide, groeide ook de regio en is het HAL-gebied een van de grotere economische gebieden binnen Nederland. Het bestuur van BKHHW vertegenwoordigt het bedrijfsleven bij de lokale en regionale overheid en heeft daarmee vele successen bereikt. Ook de oprichting van de FBA is een belangrijke mijlpaal geweest in de samenwerking tussen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

Aantrekkelijk mix

Door de sterke groei van de bedrijfsterreinen en het aantal bedrijven is de BKHHW uitgegroeid tot de grootste bedrijfskring in de regio. De bedrijven zijn niet alleen meer Heerhugowaardse ondernemers maar een goede mix van internationale, nationale en lokale bedrijven waardoor de leden veelzijdiger zijn dan ooit. Juist door deze bedrijven wordt de regio zowel zakelijk als toeristisch gepromoot. Een goed voorbeeld is ASSA ABLOY dat met een aantal bedrijven gevestigd is op het industrieterrein de Zandhorst. Vele meerdaagse internationale vergaderingen worden gehouden waarbij er altijd ruimte is om het mooie Noord-Hollandse landschap te laten zien. De mix van lokale, nationale en internationale bedrijven, goede infrastructuur en een aantrekkelijke ligging t.o.v. randstad maakt Noord-Holland Noord tot een aantrekkelijk vestigingsgebied.

 

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen