Sport en business

Nieuws

Wat hebben we een geweldige sportzomer achter de rug. De EK voetbal was nog niet afgelopen of de Tour de France denderde al over ons beeld. Als klap op de vuurpijl konden we nog eens twee weken volop genieten van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De afgelopen maanden hebben nog maar weer eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk sport is in onze samenleving en wat een miljarden business het is geworden.

Sport loopt als een rode draad door ons dagelijks leven. We fietsen, joggen, trainen, spelen, schaatsen en bewegen wat af met zín allen. Kijken doen we ook graag, zowel naar het pupillenwedstrijdje op de vroege zaterdagmorgen als de wedstrijden van ons aller AZ. En als we de voorspellingen mogen geloven, wordt het belang van sport alleen maar groter. Want bewegen is goed voor ons en het sportaanbod op televisie gaat nog verder groeien.

Hoe en waar zit sport verankerd in onze regionale economie? Het is helaas niet mogelijk om cijfermatig een nauwkeurige inschatting te maken van de waarde van sport. Maar als we onze ogen goed de kost geven, dan zien we hoe ook hier sport een dominante plaats heeft ingenomen. Als je Alkmaar via de A9 binnenrijdt, is het eerste wat je ziet het AFAS-stadion, domicilie van voetbalclub AZ. De westrand van de stad is het mekka voor de sportliefhebber nu De Meent haar deuren heeft geopend. In dat gedeelte van Alkmaar ligt trouwens nog volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Conclusie: de sportvoorzieningen in de regio zijn optimaal en er is voor ieder wat wils.

We openen dit nummer met een interview met AZ-directeur, Robert Eenhoorn. Gevolgd door een mooi verhaal van AFAS, de hoofdsponsor van AZ. Opmerkelijk, want AFAS geeft nooit interviews over dit onderwerp. Speciaal voor ons blad maakten ze echter een uitzondering. Uiteraard veel aandacht voor het schitterende nieuwe sportcentrum De Meent, een pareltje. 'We mogen er trots op zijn dat de gemeente zoveel geld uittrekt voor sport en recreatie', zegt Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport. En als het thema sport en business is, dan mag de Rabobank natuurlijk niet ontbreken. Deze organisatie geeft jaarlijks € 40 miljoen uit aan sponsoring van maatschappelijke initiatieven en ruim de helft van dat bedrag gaat naar sportevenementen, landelijk en regionaal. Daarmee is het in Nederland trouwens de absolute nummer één als het gaat om sponsoring.

Sport bepaalt dit keer uw Regio Alkmaar Magazine en al lezend zal het u duidelijk worden dat we hier geweldige faciliteiten hebben en dat sport diep geworteld zit in onze regionale samenleving. Van het rondje om de kerk tot professionele topsport.

Maarten Schiphorst

hoofdredacteur redactieteam Regio Alkmaar Magazine info@regioalkmaarmagazine.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen