Gemeente Heiloo aantrekkelijke vestigingsplaats voor klein en groot

Nieuws

,,Ons dorp bruist. Dat komt door onze betrokken inwoners maar ook onze ondernemers spelen daar een belangrijke rol in.” Aan het woord is Fred Dellemijn als wethouder onder andere verantwoordelijk voor Toerisme en Economische zaken.

Heiloo heeft een goed vestigingsklimaat. Het ligt centraal in Noord-Holland, heeft een eigen NS-station met goede intercity verbindingen, een glasvezel netwerk en ligt dicht bij de A9. Het is dan ook niet voor niets dat Heiloo een bedrijvig dorp is.

Broedplaats voor talent Voor ieder soort onderneming is er een juiste locatie te vinden op een van de drie bedrijventerreinen of in het bedrijfsverzamelgebouw Willibrordus Business Centrum (WBC) op het GGZ-terrein. Daar waar ooit psychiatrische zorg werd verleend, zijn de monumentale panden nu bestemd als broedplaats voor creatief en ambitieus talent. Ongeveer honderd zelfstandigen uit de regio Alkmaar zijn er gehuisvest. Het zijn veelal startende ondernemers, ZZP-ers en bedrijven die klein en flexibel willen blijven.

Bedrijventerreinen Voor de wat grotere bedrijven is er plek op de Oosterzij, De Oude Werf of De Boekelermeer. Op bedrijventerrein Oosterzij is de mogelijkheid aanwezig voor wonen en werken. Door de ligging van het bedrijventerrein tussen woonwijken is een gedeeltelijke omzetting naar woonwijk een voor de hand liggende ontwikkeling. De Oude Werf is met name lokaal georiënteerd. De Boekelermeer Heiloo wordt verder ontwikkeld tot een duurzaam, volwaardig lokaal en regionaal georiënteerd bedrijventerrein. Ook de provincie heeft uitgesproken dat er voor dit bedrijventerrein in Heiloo volop kansen liggen. De aansluiting van Heiloo op de A9 is daarvoor een belangrijke reden.

Belangenbehartigers Veel ondernemers weten elkaar te vinden bij de ondernemersvereniging. Dellemijn: ,,Met ruim tweehonderdvijftig leden zijn zij een goede belangenbehartiger van het bedrijfsleven. De vereniging speelt een rol in het versterken van de samenwerking tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en gemeente, provincie, inwoners, verenigingsleven en andere partijen. Het is goed om te zien dat het de vereniging lukt om ook de jonge ondernemers aan zich te binden.”

Dellemijn: ,,Als gemeente stimuleren wij het bedrijfsleven. Natuurlijk is dat essentieel voor de economie en werkgelegenheid in ons dorp. Maar ook juist alle initiatieven die ondernemers met elkaar en met anderen ontplooien juichen wij van harte toe. Mooie voorbeelden zijn Heiloo energie. Daar hebben het bedrijfsleven, Duurzaam Heiloo en de gemeente elkaar gevonden en samen initiëren zij duurzame projecten die voor inwoners en ondernemers interessant zijn. Maar we zien ook de rol die bedrijven spelen bij de sportverenigingen en vele evenementen. Inwoners en ondernemers: een fijn dorp maken we samen.’’

Wilt u informatie over vestigingsmogelijkheden in Heiloo? Neem dan contact op met Corlien Moleman van het Ondernemersloket Heiloo, telefoon 072 - 535 67 55 of e-mail ondernemersloket@heiloo.nl

Fotografie: Iwan Bronkhorst, Heiloo

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen