Ondernemend Heiloo is vernieuwend bezig

Nieuws

Het thema van dit RAM magazine is ‘verandering’. Daar kan de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) over meepraten. De Ondernemingsverkiezing heeft dit jaar namelijk ook een verandering ondergaan. Bovendien viert de OHO-verkiezing in 2016, net als RAM magazine, een jubileum. Wel met een paar jaar verschil, want de verkiezing van Ondernemend Heiloo telt nu vijf jaar en RAM magazine viert het 25-jarig bestaan.

Het is de vijfde keer dat Ondernemend Heiloo de Ondernemingsverkiezing organiseert. Een lokale verkiezing met – ook voor in de regio – belangrijke prijzen voor ondernemers. Ieder jaar wordt er een thema aan de verkiezing verbonden. Voor 2016 is er gekozen voor: Vernieuwend. In dit jubileumjaar van de verkiezing is het thema ook door de ondernemersvereniging zelf letterlijk genomen. De aanpak voor de Ondernemingsprijs, de Rabobank In de Kijkerprijs en de Publieksprijs is gewijzigd.

Wat is er veranderd? Wat er is veranderd, is de wijze van stemmen. De Publieksprijs is bijvoorbeeld Heiloo-breed getrokken en dat is vernieuwend. Dit jaar was het voor ieder bedrijf in de gemeente Heiloo – dus ook niet-leden – mogelijk om mee te dingen naar de prijs. Via de stemcomputer op de website was het mogelijk om iedere ondernemer in Heiloo voor te dragen. De onderneming met de meeste, unieke stemmen mét motivatie wint de Publieksprijs. Op 10 december 2016 heeft de feestelijke prijsuitreiking plaats gevonden (bij het ter perse gaan van deze editie was de winnaar nog niet bekend). Deze vijfde editie van de Ondernemingsverkiezing heeft ook frisse ideeën over de Ondernemingsprijs en de Rabobank In de Kijkerprijs. Nog altijd buigt een vakkundige jury zich over de aangemelde ondernemingen in Heiloo mét OHO-lidmaatschap, maar de manier van nomineren is vernieuwend. Er is een Comité van Aanbeveling samengesteld, met prominenten en bekende Heilooërs zoals de burgemeester en oud-winnaars. Deze aanbevelingen zijn aan de jury voorgelegd waarna de vier juryleden geheel zelfstandig te werk konden gaan om de winnaars met de prijs te belonen.

Wat onveranderd blijft is dat de prijzen worden uitgereikt aan een onderneming in de gemeente Heiloo. Een ondernemer die zich écht weet te onderscheiden door vernieuwing, duurzaam bezig is en medewerkers een kans geeft om zich te ontwikkelen. Want, ondernemen doe je niet alleen, ondernemen doe je samen.

Wat is de prijs? De Ondernemingsverkiezing is een jaarlijks evenement, georganiseerd door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO). In 2012 is de jaarlijkse wisselprijs, een schitterend sculptuur van Heilooër kunstenaar Ditta Engel, in het leven geroepen om in het dorp gevestigde bedrijven meer in de schijnwerpers te zetten. Ondernemend Heiloo en diverse sponsors geven vernieuwende ondernemingen in Heiloo op deze manier een eigen platform.

Tekst: Marije Smit Fotografie: Iwan Bronkhorst

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen