Gezond werken

Nieuws

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Bijna 2,7 miljoen mensen hebben last van hoge werkdruk van wie ongeveer één miljoen kans heeft op een burn-out. Jongeren lopen het grootste risico op een burn-out.

Wij zien dit in de praktijk ook veel. Er lopen bij ons heel wat “uitgebluste” zakenmannen en vrouwen rond die samen met ons willen werken aan een tter lichaam, maar vooral ook komen voor aeiding. Even geen werkdruk of druk van het gezinsleven aan je hoofd, maar gewoon jij, een heftige workout en een goede kop kofe achteraf.

Vaak zie je dat de members wel is waar met ups en downs, maar gestaag meer energie krijgen. Je bent voldaan na een training en sneller geneigd om gezonder te eten. Daarnaast maak je tijdens krachttraining meer testosteron aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat we spiermassa opbouwen en een gezond libido hebben. Maar er zijn nog 2 belangrijke kenmerken die we kunnen toeschrijven aan testosteron, het maakt je namelijk zelfverzekerder, vergoot ruimtelijk inzicht en verhoogt competitiedrang. Testosteron zorgt er als het ware voor dat de mens vooruitgang boekt. En dat is nou juist heel belangrijk als je succesvol wil zijn en blijven in je werk.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om een paar keer per week een uurtje te trainen in een sportschool, je hardloopschoenen aan te trekken en een rondje gaat rennen of een stuk gaat etsen in de duinen. Het houdt je scherp en zorgt dat je beter presteert op zakelijk vlak en dat je meer geduld hebt in je privé leven.

Met kerst zien we vaak een verslapping van de motivatie. We willen wel, maar er zijn veel familieverplichtingen en kerstborrels. Toch is bewust leven en eten een hot topic in de zakenwereld. Waren de kerstpakketten vroeger vooral toastjes, zoutjes en andere snacks, nu zien we veel meer eerlijke producten zoals een Nederlandse, ecologische wijn of een eerlijk stukje kaas. Maar ook de lifestyle producten en tijdschriften zijn in trek. Denk bijvoorbeeld aan een sporthanddoek, een bokstraining of ons kookboek.

En eigenlijk is kerst best een mooi moment om eens een sportief en gezond kado te geven, want wie heeft er allemaal wel niet als voornemen om in het nieuwe jaar meer te sporten, gezonder te eten, af te vallen of te stoppen met roken? En daarom kun je er wat ons betreft maar beter gelijk mee beginnen, door met je familie op tweede kerstdag eens lekker uit te waaien op het strand, of met de hond het bos in te gaan.

Fijne feestdagen en een sportief 2017. Sam & Cees 24/7 PT

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen