College op bedrijfsbezoek bij Pakano Lighting

Nieuws

Burgemeester en wethouders van gemeente Langedijk brachten eind oktober een bezoek aan Pakano Lighting op Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel. Pakano Lighting is een groothandel in verlichting en elektrotechnische materialen. De motto van het bedrijf luidt: ‘Licht doet leven. Licht bepaalt ons ritme van dag en nacht, wat we zien en zelfs hoe we ons voelen. En waar het licht van de zon tekort schiet, gaat Pakano Lighting verder.’

Eigenaar Rob Fick trapte af met een visie op licht: licht is vanzelfsprekend, maar goed licht is lang niet zo vanzelfsprekend. Terwijl het kan bijdragen aan het welbevinden van mensen, bijvoorbeeld in zorginstellingen. De combinatie van licht en zorg sprak wethouder Fintelman erg aan. ,,Het is erg bemoedigend dat dit kan bijdragen aan goede zorg. Dat opent nieuwe perspectieven.” Fick gaf aan dat Pakano Lighting altijd zoekt naar de optimale balans tussen stijl en effectiviteit. ,,Want licht kan een ruimte maken of breken. En dus streven wij naar doeltreffend licht: sfeervol waar het kan, functioneel waar nodig.” Peter Mannaerts ging vervolgens in op de ‘zin en onzin van LED-verlichting’. ,,Wanneer je alleen naar het energieverbruik kijkt, is LED inderdaad een energiezuinig en duurzaam alternatief voor een gloeilamp. Maar het kan nog zuiniger. Wij werken aan duurzamere alternatieven.” Burgemeester Hans Cornelisse: ,,Ik word erg enthousiast als ik zo’n bedrijf bezoek. Licht is dus echt iets waar je met kennis en creativiteit over moet nadenken.”

Logische keuze voor Breekland De keuze voor Breekland was een logische, aldus Mark Fick. ,,De ruimte hier en de samenwerking met de gemeente Langedijk zorgde acht jaar geleden voor een snelle keuze, ondanks de toenmalige crisis in de lichtindustrie. Gelukkig ligt de crisis nu achter ons.” Wethouder Beers: ,,Ik ken vanuit Breekland dit bedrijf al een tijdje en het is mooi om te zien dat een bedrijf met een filosofie in de regionale markt een topper blijft.”

Volop bouwwerkzaamheden op Breekland Bedrijvenpark Breekland is volop in ontwikkeling. Zo is het bedrijf Exellent Food & Snacks in september gestart met de bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van het pand. Het gaat om een uitbreiding van maar liefst 3.260 m². Volgens planning is het nieuwe pand begin 2017 gereed. Binnenkort opent ook groentegroothandel A.N. Boekel BV zijn deuren op Breekland. Dit bedrijf teelt, verwerkt, verhandelt groenten en heeft ook het transport in eigen beheer. Het bedrijf heeft circa 100 mensen in dienst. Directeur Niels Boekel: ,,Breekland geeft ons de mogelijkheid dicht in de buurt te blijven van onze telers, omdat het centraal ligt in het Noord-Hollandse teeltgebied. We zitten nu overal dichtbij, zijn zeer flexibel en doen er alles aan de klant naar tevredenheid te bedienen. Op Breekland kunnen we aan onze huidige werkwijze vasthouden en ook niet onbelangrijk: de prijzen op Breekland zijn concurrerend in de regio en de ontsluitingen richting de A7 en de A9 zijn gunstig.” Daarnaast zijn Tijdeman autodemontage en Stoop Uiencommissiehandel een bedrijfspand aan het neerzetten. Kortom, Breekland is een mooi bedrijvenpark, met nog volop ruimte voor ondernemerschap. Heeft u interesse, neem dan contact op met de gemeente Langedijk of klik op: www.breekland.nl/contact.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen