Een goed jaar voor Energy Innovation Park

Nieuws

Het gaat goed met het Energy Innovation Park op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar. De afgelopen anderhalf jaar zijn er nieuwe bedrijven gevestigd en is er veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de mogelijkheden van het gebied. Dit resulteert in een stevige uitbreiding van Technobis en de komst van bedrijven zoals Hoekstra Opleidingen, het duurzame NXT tankstation van GP Groot, Dipanox en Hail Europe. Ook op INVESTA is het eerste bedrijf geland: SCW Systems uit Wormerveer. In totaal betekent dit een groei van circa 150 arbeidsplaatsen op het Energy Innovation Park. De partners van het Energy Innovation Park, Taqa Energy, Gemeente Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werken nauw samen in de marketing en acquisitie. Bedrijven worden daarmee snel en efficiënt begeleid in het huisvestingsproces. Ook dit jaar worden weer nieuwe bedrijven op het Energy Innovation Park in Alkmaar verwacht. Met name de bijzondere (vergunnings-) mogelijkheden om binnen de Veiligheidscontour zich te kunnen vestigen zullen verder worden ontwikkeld.

Bas Froon, TAQA Energy: ,,In een tijd dat veel bedrijventerreinen het nog steeds moeilijk hebben, hebben wij in 2016 alle kavels aan de Pyrietstraat kunnen verkopen. En belangrijker: de bouwwerkzaamheden voor verschillende nieuwe bedrijven zijn al begonnen. Het Energy Innovation Park bestaat inmiddels écht. En het gaat alleen maar groter worden.”

Over Energy Innovation Park Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele-, groene en andere innovatieve energievormen de ruimte om te groeien. Wie zich vestigt op dit uitstekend geoutilleerde terrein langs de A9 profiteert direct van de economische spin-off van Gasopslag Bergermeer, een miljoenenproject in de regio Alkmaar waarvan de gasbehandelingsinstallatie zich op het Park bevindt. Het Energy Innovation Park is dè plek om innovatieve ideeën om te zetten in commerciële producten. www.energypark.nl .

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen