Langedijks bedrijf gaat met Taxiboeken.nl concurrentie aan met UBER

Nieuws

Het bedrijf Taxiboeken.nl uit Langedijk gaat dit jaar nog taxiritten aanbieden ‘on demand’ door heel Nederland. Daarmee bindt het de strijd aan met UBER dat voornamelijk actief is in Amsterdam en omgeving. Via een online boekingsportal, dat voor bedrijven gratis wordt aangeboden, kunnen reserveringen worden gemaakt voor vervoer door heel Nederland voor een gelijk en vast tarief.

De ondernemer achter Taxiboeken.nl is Ruud Dusseldorp. Hij nam in 2015 het bedrijf over van personenvervoerder Jan de Wit Group. Mede door zijn toedoen werd de service uitgebreid met ritten van en naar ieder adres in ons land, dus ook de kleine dorpen. ,,Er zijn nu 120 taxibedrijven aangesloten op het platform en nog eens 240 bedrijven willen partner worden’’, zegt Dusseldorp. ,,We kiezen onze partners zorgvuldig uit en daarbij is het uitgangspunt om op een verantwoorde manier onze capaciteit van on-demand-ritten te vergroten. Want dan kunnen we straks met een van onze aangesloten taxi’s binnen een paar minuten voorrijden. De dichtstbijzijnde vrije taxi van de aangesloten partners van Taxiboeken.nl meldt zich aan en rijdt naar de klant toe.’’

App Taxiboeken.nl maakt dus gebruik van een online tool dat als app op een smartphone te installeren is. Via dit boekingsportal kunnen klanten real time zien hoe het met hun reservering staat, welk voertuig onderweg is en of men op tijd is. ,,Ook kan zien hoe de betrokken chauffeur door andere reizigers beoordeeld is’’, vult Dusseldorp aan. ,,Bovendien kun je op de app het bestelde voertuig volgen. Verder zijn de prijzen door heel Nederland gelijk. Dus een rit van 10 kilometer in Amsterdam is net duur als in Maastricht. Wat denk ik ook een mooi voordeel is wat wij bieden is onze eigen balie in aankomsthal 4 van Schiphol.’’ Dat het snel gaat met Taxiboeken.nl spreekt uit belofte die Dusseldorp doet dat het nog dit jaar mogelijk wordt via de website en de app te reserveren voor België, Duitsland en Engeland.

Vernieuwend Er is veel discussie over de taxiwereld en de komst van UBER is in Nederland ook niet geheel zonder slag of stoot verlopen. ,,Deze wereld is niet zo vernieuwend, men gunt zich er blijkbaar geen tijd voor. Maar ik wil dat beeld graag veranderen’’, legt Dusseldorp uit. ,,Daarom ben ik nog met een aantal andere ideeën bezig, zoals een concept dat ik nu uitwerk samen met twee ov-bedrijven.’’ De komende maanden zal Dusseldorp zich vol gaan richten op het promoten van zijn nieuwe bedrijfsactiviteiten.

Bron: Het Financieele Dagblad

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen