De Boekelermeer Heiloo groeit

Nieuws

Na de leegstand tijdens de crisis en de grote investeringen van de gemeente Heiloo krijgt de Boekelermeer een positieve wending. Gelukkig. Steeds meer ondernemingen vestigen zich op het centraal gelegen bedrijventerrein van Heiloo.

De leegstand op de Boekelermeer was jaren een grote zorg voor de gemeente Heiloo, alsmede voor de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo. Dat die periode anno 2017 achter ons ligt en er een positieve wending is, kan zowel de gemeente als VDK Vastgoed bevestigen. In mei 2017 schrijft de gemeente Heiloo in een persbericht: ‘Op maandag 1 mei zijn er twee koopovereenkomsten getekend voor kavels Boekelermeer Heiloo. VDK Vastgoed BV ondertekende een overeenkomst met de gemeente voor een kavel van 3700 m2 voor de start van hun derde bedrijfsverzamelgebouw. Ook tekende Driesiam CV uit Limmen een overeenkomst voor een kavel van 2000 m2, dit is voor de uitbreiding van Picturae. Picturae is sinds 1998 in Heiloo gevestigd, vanaf 2016  op de Boekelermeer. Mede door een recente overname wil Picturae graag uitbreiden, met de koop van de kavel kan daar een digitaliseringsfabriek gebouwd worden die uniek is in de wereld.’ Ook Kaptein heeft een enorm pand op de Boekelermeer Heiloo in gebruik.

Derde bedrijfsverzamelgebouw VDK De komst van extra bedrijven ondernemingen voor de Boekelermeer geeft een geweldige boost voor Heiloo, onder ander qua werkgelegenheid. Een belangrijke speler in de markt is VDK Vastgoed. Ook voor Ondernemend Heiloo (OHO) is zo’n onderneming van groot belang, aangezien dit een belangrijk toekomstperspectief betekent voor vele ondernemers in Heiloo. OHO schuift voor deze tekst aan tafel bij eigenaren Rob van de Kamp en Nathalie Beentjes om meer te horen over het derde bedrijfsverzamelgebouw van VDK Vastgoed. Van der Kamp: ,,De economie trekt aan, absoluut. Bij ons eerste bedrijfsverzamelgebouw in 2012 liep alles een stuk moeizamer dan nu in 2017. Aansluitend op het succes van de twee eerder gebouwde bedrijfsverzamelgebouwen, zijn wij in september 2017 van start gegaan met het derde bedrijfsverzamelgebouw aan De Droogmakerij. In fase 3 komt langs de Kanaalweg een hoogwaardig en duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 16 units van 93 tot 862 m². Al voor de bouw zijn er diverse koop- en huurovereenkomsten getekend.”

College op bezoek Zoals gezegd verliep de vergunningaanvraag en verkoop/verhuur bij fase 1 lastiger, zowel vanwege de crisis als ‘het onbekende’ van een bedrijfsverzamelgebouw. Beentjes: ,,Nu weet de gemeente Heiloo hoe wij de bouw aanpakken en gaat de ontwikkeling op het bedrijventerrein in goed overleg. Vorig jaar hebben we het hele College van B en W én ondernemers uitgenodigd om in onze panden en bij de kavel – met uitzicht op het Noordhollandsch Kanaal - te komen kijken. Dan weet je waar je over praat. Het is nu een bewezen concept.” Van de Kamp verklaart de jarenlange ervaring: ,,De oorsprong van VDK Vastgoed ligt in Van de Kamp Aannemersbedrijf BV, dat in 1997 werd opgericht. Door onze ruime ervaring en de flexibele relatie met zowel het aannemersbedrijf als met externe relaties zijn wij in staat om onze opdrachtgevers een totaalpakket in vastgoed aan te bieden. Uit ervaring weet ik waar je tegenaan kunt lopen bij zowel de bouw als het in gebruik hebben van een pand. Zo zijn brede deuren een must als je voor je bedrijf aanhangers gebruikt, maar ook een parkeerplaats voor de deur is voor ondernemingen van belang. Wij denken over alle facetten mee, van een krachtige kantoorruimte tot praktische inrichting van een werkplaats. Ik ga dus met ondernemers kijken in de bestaande bedrijfsverzamelgebouwen en geef advies over hoe zij het pand kunnen inrichten. Wij ontzorgen de klant. Als projectontwikkelaar moet je snel kunnen schakelen. Dát is de toekomst in vastgoed.”

Duurzaam Het derde bedrijfsverzamelgebouw op De Droogmakerij wordt ook weer hoogwaardig en kwalitatief uitgevoerd en onderhoudsvrij en duurzaam gebouwd (milieucategorie 2 t/m 4). “In de andere twee gebouwen zijn zeer diverse ondernemingen gevestigd, zowel lokale- als internationale ondernemingen. Het is mooi om te zien hoe de ondernemers in de bedrijfsverzamelgebouwen met elkaar samenwerken”, vertelt Beentjes. Van de Kamp valt haar bij: ,,Heiloo telt sowieso veel ondernemingen, zodat je in korte lijnen kunt werken en snel kunt schakelen. De ondernemers van OHO houden elkaar ook op de hoogte en spelen elkaar opdrachten toe. Bij de bijeenkomsten zijn de burgemeester en wethouders regelmatig aanwezig zodat je elkaar kunt aanspreken. Dát werkt prettig.” De gebouwen zijn telkens net even anders. Van de Kamp: ,,We hebben steeds nóg meer ervaring. Zo zal in fase 3 ook met dakterrassen en buitenruimtes worden gewerkt. Wij bouwen naar wens van de ondernemer. Goed om te weten: Het is momenteel makkelijker om een financiering voor een nieuw pand te krijgen.”

Oplevering: zomer 2018 Inmiddels heeft VDK Vastgoed zo’n 10.000 m2 van de gemeente overgenomen en biedt ruimte aan 50 ondernemers in Heiloo. ,,Huur of belegging is mogelijk in overleg. Het is de planning om fase 3 in de zomer van 2018 op te leveren.”

Duurzaam bedrijventerrein Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo wordt ontwikkeld tot een duurzaam, volwaardig lokaal en regionaal georiënteerd bedrijventerrein. De ruime vestigingsmogelijkheden voorzien voldoende in de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen er een eigen pand op maat creëren. De Boekelermeer is gericht op duurzaamheid, dit betekent dat er extra aandacht gaat naar de groenstructuur, bebouwingsdichtheid en beeldkwaliteit. Doordat het zo groen is, is de Boekelermeer een inspirerend bedrijventerrein. De geplande aansluiting van Heiloo op de A9 zorgt ervoor dat het bedrijventerrein optimaal bereikbaar wordt. Bron: Gemeente Heiloo

De Boekelermeerwaarde: Direct gelegen aan de A9 en aan het Noordhollands kanaal. Binnen 30 minuten in: Den Helder, IJmuiden en Schiphol. Flexibiliteit in kavelgrootte (m2). Kwalitatieve uitstraling. Energy Innovation Park. Eén vaste accountmanager. Info via Heiloo Ondernemersloket tel. 072 – 535 6778 en info@heiloo.nl.

 

Tekst: Marije Smit/SchrijfSter.com Fotografie: Iwan Bronkhorst

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen