Bedrijfskring Heerhugowaard blij met de ontwikkelingen rond het stationgebied

Nieuws

De gemeente heeft een praatplaat voor de ontwikkeling van het stationsgebied gepresenteerd. Hierbinnen is wonen in combinatie met werken (vanuit de structuurvisie), een groen verblijfsgebied en een mindere bereikbaarheid van de omliggende gebieden aan de orde.

Bij de verdere uitwerking reageren de klankbordgroepleden op de schetsen van het stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons. Dit bureau verwerkt samen met de specialisten van de gemeente de inbreng van de klankbordgroepleden tot nu toe, legt keuzes voor en vraagt om nadere inspiratie en ideeën uit de klankbordgroep.

Onderwerpen waar het onder meer over gaat zijn: • hoe om te gaan met plannen van diverse ontwikkelaars; • verbeteringen in de bereikbaarheid, inclusief de nadere vormgeving van de fly-over die parallel aan het spoor komt aan de kant van de N242, inclusief verbeteringen aan het Nijverheidsplein voor het vrachtverkeer van en naar het industriegebied ten noorden van de Stationsweg; • vormgeving van de openbare ruimte inclusief invulling van het gewenste groene karakter van het Stationsgebied; • bedenken van tijdelijke en permanente parkeeroplossingen;

Eind augustus vond de laatste bespreking plaats tussen de klankbordgroep en het stedebouwkundig bureau waarbij de laatste puntjes op de i werden gezet. Bij het uitbrengen van dit magazine was de uitkomst van deze bespreking nog niet bekend maar alles wijst erop dat er een definitief voorstel klaarligt waar alle partijen zich in kunnen vinden. Op 19 september zal er een inloopbijeenkomst plaatsvinden waarbij de defintieve schetsen van het masterplan toegelicht worden, waarna op 28 november de raad van Heerhugowaard hopelijk zijn goedkeuring geeft. Het is goed om te zien dat in de besluitvorming van dit belangrijke gebied in Heerhugowaard de stem van het bedrijfsleven ook gehoord is. De bedrijfskring heeft hier een actieve rol in gespeeld.

Meer weten over de Bedrijfskring Heerhugowaard en de evenementen die georganiseerd worden? Ga dan naar www.bkhhw.nl en sluit je als ondernemer aan.

 

Foto: aangeleverd

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen