Succesvol Miss-concept
Een Miss-concept met zijtakken. Zo typeert Monique van der Sluis de activiteiten van het cateringbedrijf en de eventlocaties die zij runt in De TelefoonCentrale en De Ondernemerstuin. Samen met echtgenoot en chefkok Robin van der Sluis timmert zij ‘lekker’ aan de weg met Miss Kitchen, Miss Bell en Miss Green.
De van origine Amsterdamse Monique en Rotterdammer Robin streken in Alkmaar neer toen Robin in 2001 als chef-kok aan de slag ging bij een restaurant. In 2006 namen ze cateringbedrijf Wesselius over en werd de basis gelegd voor het huidige Miss-concept. ,,Met Wesselius Thuismaaltijden bezorgen we wekelijks zo’n duizend warme of gekoelde maaltijden bij senioren in de regio. Dat liep meteen lekker, dus toen zijn we daarnaast ons cateringbedrijf Miss Kitchen begonnen.’’
Geluk bij een ongeluk
In de zomer van 2016 verwoestte een grote brand het pand van hun cateringbedrijven op de Beverkoog. Gelukkig konden ze dankzij Nico Berger en Jerry Breg in De TelefoonCentrale direct door met hun activiteiten. ,,We hadden kort daarvoor getekend voor een ruimte in De TelefoonCentrale, dus alles stond al ingepakt voor de verhuizing’’, vertelt Monique van der Sluis. ,,Het was echt heel fijn dat we meteen door konden.’’ Doorgepakt hebben de twee ook, door er meteen een - zoals ze zelf zeggen - ‘kantineachtige’ lunchroom neer te zetten, met zaalverhuur: Miss Bell Business & Events. ,,We zaten er nu toch, dus we probeerden het gewoon, met een kleine kaart met leuke prijzen en ’s zomers een gezellig terras. In De TelefoonCentrale was iedereen meteen enthousiast. De bedrijven komen koffie drinken, lunchen of borrelen, maar ook bezoekers van De TelefoonCentrale en mensen van buitenaf. Voor veel Alkmaarders die hier ooit hebben gewerkt voor de PTT/KPN is het een feest van herkenning.’’De Ondernemerstuin
Recent is de jongste loot aan de Miss-tak gestart. Miss Green Business, in De Ondernemerstuin van Nico Berger en Jerry Breg, met een lunchroom, zalen en flexwerkplekken. ,,We werken prettig samen met Nico en Jerry’’, zegt Monique. ,,Dat is ook wel een vereiste om ons concept door te laten rollen.’’ Waar Miss Bell een industriële look en feel heeft, passend bij De TelefoonCentrale, is Miss Green meer geënt op natuur en warmte. Zo is de menukaart biologisch ingericht, wat aansluit bij het concept van De Ondernemerstuin. ,,We gebruiken zoveel mogelijk biologische producten. De kruiden van de aangrenzende hortus bijvoorbeeld en ook de wijn is biologisch. Niet hysterisch, maar het hoort daar.’’ Voor de inrichting ligt het accent op duurzaamheid. ,,Het meubilair is tweedehands en helemaal opgeknapt of van pallets gemaakt en je vindt er veel leuke, gekke dingen met een knipoog.’’ Zalen zijn er te huur van klein (max. 25 mensen) tot groot (400 mensen). ,,De grote zaal ligt tegen de tuin aan, een perfecte plek om even lekker je hoofd leeg te maken’’, zegt Monique.Alles kan
Wat de kracht is van het Miss-concept? Dat alles kan, hoort Monique van gasten. ,,Bij veel zaalverhuurders zit je vast aan een arrangement, bij ons kan iedereen er zijn eigen invulling aan geven. Je huurt een zaal met catering en verder kun je alle kanten op. Het is een perfecte locatie voor bijvoorbeeld bedrijfspresentaties, workshops en lezingen, maar ook voor feestjes in het weekend. We zitten op een bedrijventerrein en zijn niemand tot last. In oktober was TerraTechnica, een levendig event van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord waar de hele dag studenten in en uit liepen. En twee keer per jaar komt er een school en gaan driehonderd leerlingen en leraren op muziek van een dj uit hun dak op een glaasje sinas.’’ Miss Bell organiseert zelf regelmatig (netwerk)bijeenkomsten: elke derde vrijdag van de maand een borrel, elke eerste dinsdag van de maand Open Coffee. Ook kun je er eens in de maand terecht bij de huiskapper. ,,Ideaal toch, tussen de bedrijven door je haar laten knippen met een lekker drankje in de hand’’, besluit Monique. ,,Mensen in de watten leggen, dat vinden we leuk.’’www.missbell.nl info@missbell.nl
Foto: Media Support