Winnaars van de Ondernemingsverkiezing Heiloo aan het woord

Nieuws

Al zes jaar organiseert de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) de Ondernemingsverkiezing. De prijzen zijn in het leven geroepen om in het dorp Heiloo gevestigde bedrijven meer in de schijnwerpers te zetten en een eigen platform te geven. Half december 2017 werden in de Cultuurkoepel van Heiloo de winnaars van de Ondernemingsprijs, de Rabobank In de Kijkerprijs, de Publieksprijs en de nieuwe prijs – de Ondernemersprijs - uitgereikt. Wij laten ze aan het woord.

Winnaar Ondernemersprijs. Di Fiorentina. Aan het woord Ed van Baar: Zagen jullie de prijs van Ondernemend Heiloo aankomen? ,,Wij hadden de erkenning zien aankomen, omdat wij uitgeroepen waren tot de Beste IJssalon van Nederland. Tevens is de ijssalon van grote waarde gebleken voor Heiloo, zowel vanwege het zalige ijs als een sociale functie voor het dorp. Ook andere horecaondernemers zijn gaan investeren nabij de rotonde. Ik durf te zeggen dat Di Fiorentina winnaar is geworden omdat ik het heb aangedurfd in de crisistijd te investeren en Heiloo van een suffig imago te ontdoen.” Zijn er nabije toekomstplannen waarover je iets kunt melden? ,,Wij hebben ons inmiddels aangemeld voor de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Daarnaast zijn er nabije plannen met zangeres Maan. In 2018 zal zij het boegbeeld worden van Di Fiorentina. Daar ben ik trots op. Verder meen ik dat ik – geheel in thema van de Ondernemingsverkiezing – heb doorgepakt om Heiloo te veranderen. Er heeft een soort revolutie plaatsgevonden wat van belang was om de gemeente wakker te schudden. Er wordt eindelijk een vuist gemaakt samen met meerdere ondernemers om de gemeente Heiloo te veranderen.”

Uit het juryrapport van DI Fiorentina

,,IJssalon Di Fiorentina is een fenomeen in Heiloo en weet klanten te trekken uit het dorp, de regio en zelfs uit heel Nederland. Het ambachtelijke ijs en de uitstraling van de zaak is van zo’n hoog niveau dat het in 2017 tot de beste ijssalon van Nederland werd uitgeroepen. Eigenaar Ed van Baar is een echte doorpakker die het wonen in ons dorp waardevoller heeft gemaakt door een uniek en winstgevend bedrijf neer te zetten waar we als dorp trots op kunnen zijn. Opmerkelijk is ook de onvoorwaardelijke steun die Ed geeft aan allerlei goede doelen zoals Vluchtelingenwerk Heiloo. Daarmee toont hij ook zijn betrokkenheid aan bij ons dorp en bij de maatschappij.”

Winnaar Ondernemingsprijs. Kaptein. Aan het woord Anne van Egmond, sales/purchasing director van Kaptein. Hoe hebben jullie de afgelopen periode ‘doorgepakt’ (het thema van de verkiezing)? ,,We zijn pas een jaar gevestigd in Heiloo. En vonden het al een hele prestatie om genomineerd te zijn voor deze prijs! Toen wij wonnen kwam dat als een fijne verrassing. Qua doorpakken, is het meest zichtbare natuurlijk ons nieuwe pand. Wij hebben gelijk doorgepakt met duurzaam ondernemen: een voorbeeld is dat er 800 zonnepanelen op ons dak liggen. Deze zonnepanelen leveren energie die gelijk staat aan de energie die 65 gemiddelde huishoudens verbruiken.” Wat heeft de prijs jullie tot nu toe (al) gebracht? ,,We weten dat er door de huidige economische groei minder mensen beschikbaar zullen zijn. Er was laatst een vacature. Door de publiciteit om de prijs heen hebben wij veel aanmeldingen gekregen en werd het makkelijker om ‘de juiste’ er uit te kiezen! Wij gaan er van uit dat men liever voor een bedrijf werkt met de juiste faciliteiten en visie. Dit is nu precies wat het winnen van een ondernemingsprijs wil zeggen, toch?!” Waarom ben je lid van de ondernemersvereniging? ,,Een belangrijke reden is dat Ondernemend Heiloo aan gemeenschappelijke doelen werkt en opkomt voor de gezamenlijke belangen van de ondernemers. Samen sta je sterker. Maar het is ook belangrijk om elkaar als ondernemer beter te leren kennen. Je kunt elkaar zomaar een keer nodig hebben!”

Uit het juryrapport van Kaptein

Kaptein onderscheidt zich al meer dan 75 jaar in de markt door grote mate van flexibiliteit, onder andere in (her-) verpakken en bewerkingen zoals drogen en verpoederen. Dat leidt tot een diversiteit aan kaas producten, waarvan de productie is verspreid over drie locaties: Heiloo, Oosthuizen en Bilzen (België). De trots van de ondernemers en werknemers op hun bedrijf straalt nu ook af op Heiloo. De derde generatie in deze onderneming heeft enorm doorgepakt met haar investering in de nieuwe locatie op de Boekelermeer. Niet alleen is het bedrijf in logistiek en bedrijfsvoering klaar voor de toekomst, ook met de ambitie om de 5 jaar in omzet te verdubbelen geeft de leiding van dit prachtige familiebedrijf aan dat de gerealiseerde nieuwbouw past in een visie die is gericht op doorpakken. De jury is zeer onder de indruk van de presentatie, ambitie en de wijze waarop Kaptein heeft doorgepakt en daar ook nog niet klaar mee is. En daarmee unaniem in haar conclusie dat ‘Kaptein 3.0’ terecht de winnaar is van de Ondernemingsprijs 2018.”

Winnaar Rabobank In de Kijkerprijs: Pakhuis Dekker. Aan het woord Jacky Mol: Zag je de prijs van Ondernemend Heiloo aankomen? ,,Nee, helemaal niet! Na een jarenlange restauratie is Pakhuis Dekker net van start gegaan en hadden geen idee dat we nu al ‘in-de-kijker’ zijn. In het monumentale pand is, met veel respect voor zijn historie, een nieuwe toekomst voor het pand gerealiseerd. Het is een kleinschalig, dynamisch, creatieve ontmoetingslocatie geworden. Uniek voor Heiloo.” Je wint de titel en krijgt een certificaat mee. Waar is de prijs geplaatst? ,,Het prachtige beeld van Ditta Engel staat in de glazen museumkast in de hal van het pand en is voor iedereen zichtbaar. Het certificaat hangt boven mijn studio, ter inspiratie! Ik ben trots op de prijs en ik heb ervaren dat het wij-gevoel in Heiloo groot is, er wordt graag samengewerkt, de sfeer is gemoedelijk en de gunfactor is groot. Daarom ben ik lid van OHO geworden.” Wat heeft de prijs jullie tot nu toe gebracht? ,,Erkenning, naamsbekendheid, nieuwe contacten en offertes. Voor de nabije toekomstplannen zijn er ook al veel plannen. De winnaars van vorig jaar, Remco & Ylenia Borsato, hebben de befaamde tuindiners als wintereditie in Pakhuis Dekker georganiseerd. Verdere toekomstplannen gaan naar de realisatie van een groentetuin.”

Juryrapport Pakhuis Dekker

Jacky Mol is een bijzondere ondernemer in Heiloo. Een aantal jaar geleden kocht zij van Miny Dekker het pakhuis Dekker. Het is een bijzonder en historisch pand midden in ons dorp, met een rijke geschiedenis die teruggaat naar het verzet in ’40-‘45. In nauw overleg met Miny Dekker heeft zij een businessplan geschreven om het pakhuis, met volledig respect voor de rijke historie, te gaan exploiteren en renoveren. Bijzonder is dat zij daarnaast de hele buurt betrokken heeft bij haar plan. Om dit kostbare pand te kunnen bekostigen moest naast een woonbestemming ook een zakelijke bestemming worden bedacht. Zo zijn er flexwerkplekken gekomen voor kleine lokale ondernemers en er zijn vergaderruimtes. Op de bovenverdieping is een bed & breakfast ingericht en er is aandacht voor kunst en cultuur met exposities van lokale kunstenaars en lezingen van bijzondere sprekers.”

Winnaar Publieksprijs: Alleman Mode. Paulien Alleman aan het woord: Hoe hebben jullie de afgelopen periode ‘doorgepakt’? ,,Door er ook letterlijk je schouders onder te zetten en op zoek blijven gaan naar vernieuwing. Doorpakken is voor Alleman Mode kansen zien. Zo was er in Heiloo geen herenschoen te koop. Recent hebben wij een uitgebreide schoenencollectie van Floris van Bommel toegevoegd. Dit merk wil liever alleen in schoenenwinkels liggen. We moesten erg goed ons best doen om deze Van Bommel schoenen naar binnen te halen. We hebben ook doorgepakt in de winkel door de presentatie van de kleding er continue anders en vernieuwend uit te laten zien. We hebben ook de webshop toegevoegd. Visie houden en doelen stellen dan blijf je doorpakken.” Waarom is Alleman Mode juist de winnaar? ,,Het publiek, dus onze klanten, hebben voor ons gekozen en dat vinden wij een enorme eer! Wij zijn ook zichtbaar in Heiloo, wij laten veel van ons horen, we adverteren veel, sturen mailings uit en wij zijn op social media actief. Bovendien, hebben we leuke events in de winkel. We krijgen enorme waardering van onze klanten. Zij geven aan dat we een geweldig team hebben, met echte vakmensen. En, er heerst een gezellige sfeer waarbij wij met eerlijke en oprechte adviezen komen. Daarnaast is de collectie breed met alles onder één dak. Mannen kunnen bij ons terecht voor herenkleding (van business, casual tot jeans) en schoenen. Dat winkelt voor mannen heel gemakkelijk. Gemak dient de mens.” Via de stemcomputer op www.ondernemendheiloo.nl ging maar liefst 16,5% van de stemmen naar Alleman Mode.

Tekst: Marije Smit / SchrijfSter.com Beeld: Fotostudio IwanBronkhorst.nl.

[caption id="attachment_1638" align="alignnone" width="300"]Alle winnaars, het bestuur van Ondernemend Heiloo en burgemeester Hans Romeyn op het podium. Alle winnaars, het bestuur van Ondernemend Heiloo en burgemeester Hans Romeyn op het podium.[/caption]

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen