Zichtbaar zijn

Nieuws

Een ondernemersvereniging is een platform waar ondernemers netwerken en waar kennis en ervaring worden gedeeld, vergroot, verbreed en/of verdiept. Ondernemend Heiloo (OHO) is een levendige, vooruitstrevende club met ruim 250 ondernemers die er voor elkaar zijn en elkaar verder willen helpen. We zetten het samenwerken binnen OHO graag eens om naar een praktijkvoorbeeld.

Pepijn Warnars is eigenaar van RUW072, een ambachtelijk bedrijf voor meubels en interieur op maat. De werkplaats en showroom zijn te vinden op de Boekelermeer Heiloo.

Sinds wanneer ben je lid van OHO? Pepijn: ,,In september 2016 kreeg ik de sleutel van De Droogmakerij 31C, maar ik ben al veel langer lid van de ondernemersvereniging. Ik zat in de aannemerij en zodoende kwam ik al zo vaak mogelijk naar de netwerkbijeenkomsten van Ondernemend Heiloo. Ik merkte dat mijn hart meer ligt bij de meubel- en interieurbouw en daarom ben ik met RUW072 gestart.”

Derde vrijdag van de maand
De actieve vereniging heeft betrokken ondernemers en dus spreken veel leden elkaar bij bijvoorbeeld de maandelijkse netwerkbijeenkomst. ,,Rondom de overgangsperiode naar RUW072 ging ik samen met een groepje jonge ondernemers altijd naar de OHO-bijeenkomst op de derde vrijdag van de maand. Vaste prik in de agenda. Gezellig met elkaar bijpraten. Helaas schiet het er tegenwoordig steeds vaker bij in om naar de netwerkbijeenkomst te gaan, omdat het op het bedrijf dan te druk is. Juist in die informele setting heb ik goede contacten op gedaan en ontstaan er samenwerkingen. Ik ben een Heilooër en ik ken dus al veel mensen, maar tijdens een bijeenkomst van OHO spreek je elkaar net even zakelijker. Mede dankzij zo’n bijeenkomst, en een vroegere vriendschap met Bob, heb ik alles rondom de Bromshop gedaan. Het was de overgangsperiode van mijn twee bedrijven. Ik kon de verbouwing doen én ik heb het interieur gedaan.”

Bobs Bromshop werd in 2014 winnaar van de Publieksprijs tijdens de Ondernemingsverkiezing van OHO. Het thema was samenwerken en daar weet Pepijn alles van. ,,Toen Culinair Heiloo er aan kwam ben ik bij Herberg Jan binnen gelopen. Ik kende eigenares Marjolein Bosch al een beetje via, via én door OHO. Ik heb voorgelegd of ik ze tijdens het event kon sponsoren met meubilair. De statafels en lange, houten tafel waar men tijdens Culinair Heiloo met 22 personen aan kon zitten, werden enthousiast ontvangen. Mijn meubels werden binnen Heiloo nog meer zichtbaar én ik werd gevraagd om het terrasmeubilair voor Herberg Jan te maken. Het volgende jaar vroegen ze mij ook weer voor Culinair Heiloo en was het verhaal dus omgedraaid. Ik maakte nu in opdracht de houten meubels.”

Recent werd RUW072 ingeschakeld naar aanleiding van het meubilair op het terras van Herberg Jan. ,,Het fijne aan de houten meubels op het terras is, dat ze goed zichtbaar zijn. De eigenaar van het nieuwe restaurant De Kamer was gecharmeerd van de terrasmeubels bij Herberg Jan en vroeg mij om een houten buitenbank te maken. Zo rolt het balletje steeds verder, in Heiloo maar ook naar Amsterdam, Alkmaar (ik mocht meewerken aan Culinair Alkmaar) en Bergen.”

[kader:]

Verbindend

Het is een traditie binnen Ondernemend Heiloo: de Ondernemingsverkiezing. In 2018 wordt de verkiezing voor het zevende jaar georganiseerd het thema is ‘verbindend’. De ondernemersvereniging verbindt al bijna 25 jaar de ondernemers van Heiloo met elkaar. Samenwerken staat centraal. Welke onderneming binnen Heiloo is een échte verbinder, of werkt op een innovatieve manier samen?

Op 15 december worden de winnaars van de ‘Ondernemingsprijs’, ‘Ondernemersprijs’ voor zzp-ers, de ‘Rabobank In de Kijkerprijs’ en de ‘Publieksprijs’ bekend gemaakt in de Cultuurkoepel.

Meer weten over Ondernemend Heiloo? Bezoek onze website www.ondernemendheiloo.nl.

Tekst: Marije Smit / SchrijfSter.com

Fotografie: Fotostudio Iwan Bronkhorst

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen