Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: Gertha Wessels)

Meer vrije tijd door je boekhouding, hoe doe je dat?

Nederlanders zijn over het algemeen tevreden met hun leven, meldde het CBS onlangs in de Monitor Brede Welvaart. Niettemin zijn we volgens het CBS minder te spreken over onze vrije tijd. De economie draait op volle toeren en we hebben het druk. Zeker als je zzp'er bent, schiet vrije tijd er al snel bij in. 

Hoe zorg je voor tijdbesparing in je drukke werkdagen? Automatisering is het antwoord. Als kleine ondernemer denk je al snel dat dat voor jou onhaalbaar is. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld in je administratie.  Is administratie voor jou ook altijd weer een verplicht nummer? Het blijft liggen tot het allerlaatste moment en levert stress op aan het eind van elk kwartaal, als voor de btw-aangifte alles nog even snel moet worden ingevoerd. Dat kan echt veel makkelijker.

Automatisch boekhouden
Boekhouden doe je tegenwoordig online, in de cloud. Bijvoorbeeld met een van de softwarepakketten van SnelStart. ,,De klant kan nu online zijn facturen maken, overal'', vertelt Yolanda Kuin, eigenaar van Blom & Kuin Administraties in Hoogkarspel. ,,We adviseren dan ook om de app van SnelStart te gebruiken, zodat losse bonnetjes makkelijk en snel geüpload kunnen worden. We besparen veel tijd, door gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden op het gebied van factuurherkenning en UBL. Dus het invoeren van inkoopfacturen is hiermee verleden tijd. De bankrekening wordt gekoppeld aan de boekhouding. Zo worden mutaties dagelijks automatisch in de boekhouding verwerkt.'' De ontwikkelingen gaan snel en er komen bijna wekelijks nieuwe functionaliteiten bij. 

Tijdbesparing
De steeds verdere automatisering van de administratie is een hele belangrijke ontwikkeling. Natuurlijk kun je als zzp'er je administratie gewoon in Word en Excel doen, maar de foutkans is aanzienlijk en de tijdbesparing door online software is enorm. Het bespaart bovendien niet alleen jezelf veel tijd (geniet ervan!), het bespaart ook tijd (en dus geld) voor je boekhouder. ,,We bespreken met de klant wie welke taken op zich neemt,'' zegt Yolanda hierover ,,en bekijken welk pakket en maandtarief daarbij past.'' 

Financieel advies van je boekhouder
Als je zelf je bonnen fotografeert hoef jij of je boekhouder niet meer alles handmatig in te voeren. Ook het controleren van je administratie kost veel minder tijd. Dat scheelt geld en geeft je boekhouder de ruimte om steeds meer een financieel adviseur te zijn, die online even meekijkt in je administratie als dat nodig is. ,,We hebben nu altijd een up-to-date beeld van onze klant,'' zegt Yolanda daarover, ,,en we kunnen ons veel beter inzetten in onze rol als adviseur.''
De boekhoudsoftware van SnelStart biedt steeds completere mogelijkheden om online je administratie te regelen. De nieuwste technieken worden ingezet om deze ongeliefde klus steeds verder te automatiseren. Zo houd jij als drukke ondernemer meer tijd over voor die zo felbegeerde vrije tijd.
 

Afbeelding
Meer berichten