Evenement: 'Fueling the Future with Renewable Gases'

Algemeen
Afbeelding

Living Labs Alkmaar en Hoogeveen presenteerden projectontwikkelingen op het gebied van hernieuwbare gassen en de innovatievraagstukken die daarbij bestaan tijdens het internationale evenement 'Fueling the Future with Renewable Gases' dat op 12 en 13 september in het AFAS- stadion in Alkmaar plaatsvond.

Ruim 140 deelnemers uit binnen- en buitenland kregen de mogelijkheid te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan op het gebied van onder andere vergassing, slimme netten, waterstof, brandstofcellen, elektrolyse, innovatieve mobiliteitsoplossingen, gascompressie en energieopslag.

Hernieuwbare gassen zoals waterstof, biogas en groen gas zijn van groot belang voor de energietransitie. De schone gassen hebben een hoge energiedichtheid en distributie is mogelijk via bestaande leidingen. Maar om ervoor te zorgen dat op grote schaal geproduceerd kan worden en om hernieuwbare gassen überhaupt breed te kunnen inzetten, is internationale samenwerking essentieel. Om deze reden hebben Ontwikkelingsbedrijf NHN, New Energy Coalition en andere betrokken partijen en stakeholders de handen ineen geslagen en het kennis- en netwerkevent 'Fueling the Future with Renewable Gases' georganiseerd.

Tijdens de meer dan 80 matchmaking sessies gingen bedrijven in gesprek met de partners van de Living Labs om te kijken of zij een bijdrage kunnen leveren aan de innovatie uitdagingen die er bestaan binnen de cases van de labs.

Living Labs Hoogeveen en Alkmaar
Living Lab Hoogeveen richt zich op de ontwikkeling van een (techno-economische) blauwdruk en bijbehorende technologieën voor de warmtevoorziening van 80 huizen in de nieuwe woonwijk Nijstad-Oost met een 100 procent waterstofgestookte CV-ketel. Het pilotproject van Hoogeveen is bedoeld als accelerator voor het gebruik van waterstof als bron voor (retrofit) waterstof CV-ketels. Deze kunnen op termijn de traditionele CV-ketel gaan vervangen in bestaande woonwijken. Living Lab Alkmaar werkt aan duurzame en innovatieve initiatieven voor hernieuwbaar syngas (een geproduceerd gasmengsel van koolstofmonoxide en waterstofgas). Daarnaast bouwt HYGRO in 2020 de eerste waterstofwindmolen ter wereld. Het bedrijf is op zoek naar geschikte partners die de juiste technologie in huis hebben om bijvoorbeeld waterstof vloeibaar te maken. In deze vorm is de energiedichtheid enorm hoog en mede daardoor is de waterstof zeer eenvoudig te transporteren.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen