Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: aangeleverd)

Team Vermogensmanagement Rabobank: veel financiële expertise en een enorm zakelijk netwerk

Rabobank heeft jarenlang ervaring in vermogensmanagement en de begeleiding van zakelijke klanten. Het team Vermogensmanagement is sinds dit jaar georganiseerd in regio Noord-Holland-Noord. Dat betekent een bundeling van krachten van de Rabobanken Kop van Noord-Holland, Alkmaar, West-Friesland en Waterland. De bank verenigt hiermee niet alleen zijn financiële expertise, maar biedt ook een groot zakelijk netwerk voor haar klanten. Directeur Vermogensmanagement Karin van Harteveld licht toe.

Karin van Harteveld staat sinds begin dit jaar aan het hoofd van het team Vermogensmanagement. In totaal staan voor de regio Noord-Holland-Noord zo'n dertig vakmensen opgesteld die onder meer vermogensmanagement, beleggen, bedrijfsstructurering, estate planning en financiële begeleiding als specialiteit hebben. De vermogensmanagers en beleggingsspecialisten zijn dus samen georganiseerd in een regioteam, maar bedienen nog gewoon hun eigen klanten van de lokale bank waar ze werkzaam zijn. Het team opereert vanuit de Rabobanken Kop van Noord-Holland, Alkmaar, West-Friesland en Waterland en werkt samen met de landelijk gespecialiseerde teams.

Financieel ontzorgen
Van Harteveld: ,,Ik zie het geheel van onze dienstverlening als een platform, waarbij de lokale bank de toegangspoort is. De lokale bank stelt bijvoorbeeld Vermogensmanagement beschikbaar, en heeft daarvoor alle specialismen gebundeld. We zijn als lokale bank verankerd in de maatschappij en diep geworteld in de samenleving. Tegelijkertijd bieden we met ons team Vermogensmanagement de allerhoogste kwaliteit en kunnen we onze klanten toegang geven tot meerdere netwerken. We hebben de kennis in huis om je te helpen bij het verkopen van je bedrijf en kunnen daarbij jouw sparringpartner zijn. We weten wat er komt kijken bij de overdracht van je bedrijf aan je kinderen. We kunnen je helpen bij het maken van een planning voor het beheer van het vermogen dat vrijkomt bij de verkoop van je bedrijf, en we kunnen dat vermogen voor je beheren en beleggen. Ook bij levenstestamenten kunnen we je bijstaan. Kortom, we hebben alles in huis om onze klanten financieel te ontzorgen."

Investeerders helpen ondernemers
Van Harteveld vervolgt: ,,Ons team Vermogensmanagement is een van de 14 regioteams in heel Nederland. Wat je daarmee binnen handbereik hebt, zijn niet alleen de mensen van ons team, maar ook mensen die in andere teams werken vanuit Rabobank Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Wealth Management. Je krijgt daardoor als klant alles wat er binnen Rabobank aan kennis en kunde voorhanden is. Een van de voordelen van georganiseerd zijn in een regioteam, is het grote zakelijke netwerk dat we daarmee creëren. Als klant kun je daaruit putten, en wij kunnen verbindingen leggen. Klanten kunnen bijvoorbeeld een deel van hun vermogen investeren in startende bedrijven die ze verder willen helpen. Het Rabobank-platform Money Meets Ideas (www.moneymeetsideas.nl) biedt die mogelijkheid: onze klanten kunnen ondernemers op weg helpen met hun groeistrategie, investeringen vinden voor hun vermogen, en leren van de ervaringen van andere investeerders."

Maatschappelijke rol
Maar dat is niet het enige. Het netwerk is ook een kracht die Rabobank graag inzet om haar maatschappelijke rol te vervullen. Van Harteveld: ,,Mijn coöperatiehart gaat sneller kloppen van samenwerken. Natuurlijk, je kunt in je eentje dingen voor elkaar krijgen, maar samen kom je verder. Ik zeg altijd: 1+1 is 11. Ik werk al 23 jaar voor de Rabobank en ik vind dat we ons daarin echt onderscheiden van andere banken. Zelf zit ik in het bestuur van een aantal stichtingen die samen met bedrijven en verenigingen op zoek gaan naar oplossingen en daarmee een bijdrage leveren aan het versterken van onze leefomgeving. Of dat nu gaat om het leveren van een kuub zand voor een vereniging, of meedenken over communicatie om meer leden te werven. En in Den Helder werken we samen met 11 organisaties aan het bestrijden van de armoede bij inwoners. Denk aan de gemeente, zorg, scholen en huisartsen. We zijn ervan doordrongen dat armoedeproblematiek van ons allemaal is en alleen door samenwerking effectief aangepakt kan worden."

Team Alkmaar
Vanuit Rabobank Alkmaar werken voor het team Vermogensmanagement vijf specialisten: Vermogensmanagers Harm Visscher, Ramon Laponder en Eric ter Huurne en beleggingsspecialisten Ed de Jong en Tobias Ekkels. Van Harteveld: ,,De vermogensmanagers zijn de regisseurs van het vermogen van onze klanten. Ze werken net als voorheen vanuit hun lokale bank en wonen in deze omgeving. Ze maken deel uit van het regioteam, maar voor klanten verandert er in die zin niks, behalve dat het enorme netwerk achter de lokale bank beter ontsloten wordt. Aan de achterkant zijn we hard aan het werk om onze bereikbaarheid goed op peil te houden. Dat gaat soms gepaard met wat hobbels, maar we proberen onze klanten daar zo min mogelijk mee te belasten."

Klantbijeenkomsten
Ook het team van Alkmaar is maatschappelijk betrokken. Van Harteveld: ,,Een aantal collega's heeft bijvoorbeeld een opleiding schuldhulpverlening gevolgd, zodat ze mensen die dat nodig hebben verder kunnen helpen. En Rabobank Alkmaar is betrokken bij veel lokale activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat we een deel van de centrale kunstcollectie van Rabobank Nederland in bruikleen hebben gegeven aan het Museum Kranenburgh in Bergen? Ook ondersteunen we Data Science Alkmaar, een innovatief platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs goed zicht krijgen op de kansen die (big) data en kunstmatige intelligentie bieden. Daarnaast zijn we betrokken bij stichting Energieke Regio, die ondernemers helpt met het verduurzamen van hun bedrijfspand. En we ondersteunen ondernemersverenigingen en netwerkorganisaties als het NON, Ondernemend Alkmaar, bedrijfskring Heerhugowaard en bijvoorbeeld ook het Economisch Forum NHN. Maar we doen ook leuke dingen voor bestaande en nieuwe klanten. Denk aan stadswandelingen, in het kader van je verbinden aan je lokale omgeving. En tijdens klantbijeenkomsten in het Stedelijk Museum beleven we kunst, onder bezielende begeleiding van directeur Patrick van Mil. Daarnaast praten we over de kunst van het beleggen, waarbij we ingaan op onze visie op de ontwikkeling van de financiële markten. Een prachtige combinatie, die heel goed wordt ontvangen."

VERMOGENSMANAGEMENT.KRING.NHN@RABOBANK.NL

Afbeelding
Meer berichten