Logo regioalkmaarmagazine.nl
Koen Nolmans, CEO van het speelgoedreus ToyChamp.
Koen Nolmans, CEO van het speelgoedreus ToyChamp. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

Oude tijden herleven op Overstad

ALKMAAR - Met de opening van ToyChamp begint een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van Overstad. Jarenlang bleef het achterste deel van Ringers Winkelcentrum - voorheen Noorder Arcade - gesloten voor publiek. Geen enkele ondernemer werd enthousiast van de gigantische vloeroppervlaktes, maar oude tijden herleven op Overstad. Op exact dezelfde locatie waar ooit Toys R Us huisde, zit nu ToyChamp. Koen Nolmans, CEO van de speelgoedketen heeft het volste vertrouwen in de toekomst van het vernieuwde winkelcentrum.

"Het wordt zeker een succes hier in Alkmaar", verzekert de Belgische eigenaar. "De locatie is schitterend, want we zitten - net als in andere steden - vlak naast MediaMarkt en Decathlon. Bovendien grenst het winkelcentrum tegen de binnenstad aan en dat is toch uniek. Een medewerker van ons werkte vroeger ook bij Toys R Us, die wist nog precies waar deuren en ingangen zaten. Die zijn allemaal verplaatst, maar de locatie is gelijk. Onze unit is 1600 m2 groot, een gemiddelde oppervlakte voor onze speelgoedwinkels. We verkopen emotie en hebben ruimte nodig om die emotie te tonen. Je kunt bij ons dus niet alleen veel zien, maar ook veel doen." Zaterdag 5 oktober is de winkel officieel geopend, met onder meer vlogster Denise Anna.

Binnenkort opent Prenetal een grote vestiging naast de kersverse speelgoedreus. Twee andere nieuwe ondernemers in het winkelcentrum zijn kledingwinkel 'Only for men' en restaurant 'Heinde & Ver'. Parkeren kan straks niet alleen in de onderliggende parkeergarages, want een deel van het oude winkelcentrum - naast de monumentale Ringersfabriek - is gesloopt en maakt plaats voor een parkeerterrein."

Afbeelding
Meer berichten