Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: Pim van der Maden)

Column 'En de winnaar is...'

'En de winnaar is…………..' Jouw naam wordt genoemd. Gejuich, champagne, staande ovatie. Één van de drie genomineerden en jij bent de Ondernemer Van Het Jaar. Euforisch neem je je prijs in ontvangst. Vijf jaar geleden gestart. Jaren van bloed, zweet en tranen. Van amper brood op de plank tot een goed belegde boterham. Deze prijs is een kroon op je werk!!!

Een aantal dagen later……… Je adrenalineniveau is ondertussen gedaald. Je staat weer met twee benen op de grond. Oké, denk je, en nu? Hoe ga ik nu verder? Mijn ondernemingsplan is alweer ruim vijf jaar geleden geschreven. Vele vragen spoken ineens door je hoofd. Waar sta ik nu eigenlijk met mijn onderneming? Waar wil ik over een aantal jaar staan? Wat wil ik bereiken? Wat vind ik nu écht belangrijk? Het zaadje voor een nieuw strategieproces is gezaaid.

Strategisch ondernemen betekent vooruitzien, plannen maken en uitvoeren. Hoe reageer ik op veranderingen rondom mijn onderneming? En wat betekent dit voor mijn business model? Welke producten of diensten horen hierbij? Hoeveel investeer ik? In hoeverre beschik ik de benodigde competenties? Op welke gebieden heb ik ondersteuning nodig? Wat heb ik nodig? Mijn business plan kan wel een strategische heroriëntatie gebruiken.

Tijd voor een afspraak met je accountant! Meteen pak je je telefoon……….

Missie, visie, strategie. Voorbestemd voor multinationals? Beursgenoteerde bedrijven? Echt niet! Strategisch bewustzijn houdt veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf bezig. De keuze van een strategie is een doordacht proces gebaseerd op een stappenplan. Van het in kaart brengen van de ondernemingsdoelstellingen, je drijfveren als ondernemer tot de keuze van je strategische opties.

Ondernemersprijzen, business-awards, ondernemer van het jaar…….. Ieder jaar weer worden er aansprekende ondernemers terecht in het spotlicht gezet. Voor hun ondernemerschap, hun werkwijzen, hun producten. De bekroning van een mooie, beginnende of jarenlange, ondernemerscarrière.

Wilt u meer weten? Loop gerust bij ons binnen. De koffie staat klaar!

Flynth adviseurs en accountants BV, J. Duikerweg 7, 1703 DH in Heerhugowaard.

Ons telefoonnummer is 088-2369900.

Wilfried Geurts, senior accountant

Afbeelding
Meer berichten