Logo regioalkmaarmagazine.nl
Werkzoekenden zijn veel minder positief over work-life balance.
Werkzoekenden zijn veel minder positief over work-life balance. ((Foto: aangeleverd))

Werkzoekenden veel minder positief over work-life balance

Het vertrouwen van Nederlandse werkzoekenden op de arbeidsmarkt is na een dip in het eerste halfjaar weer gelijk aan het vertrouwen in 2018. Dit blijkt uit de wereldwijde Job Applicant Confidence Index van recruitmentbureau Page Personnel, dat continu monitort hoe optimistisch werkzoekenden zijn over hun carrièreperspectief.

In Nederland is voor eerst sinds drie jaar het vertrouwen zelfs groter dan in Duitsland. Daarentegen geeft de Nederlandse respondent aan te verwachten dat de work-life balance niet verder gaat verbeteren. "We zien hier een duidelijke daling van 19% sinds 2018. In Frankrijk zien we hetzelfde gebeuren. Onze Zuiderburen worden juist optimistischer over de toekomstige work-life balance (stijging van 6%).", aldus Martijn Goudswaard, Managing Director van Page Personnel.

Flexibiliteit

"Wij vinden dat werkgevers een verantwoordelijkheid hebben om het werknemers mogelijk te maken hun mobiel buiten werktijd uit te zetten of weg te leggen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een privé- én een werktelefoon te stimuleren. Natuurlijk verschilt het per persoon of iemand het prettig vindt om na reguliere werkuren de telefoon uit te zetten. Elke werknemer heeft behoefte aan een zekere mate van autonomie en daarom pleiten wij juist sterk vóór flexibiliteit in plaats van vaste bereikbaarheidsafspraken. Vrouwen met jonge kinderen moeten – net als hun partner overigens – hun kinderen naar school kunnen brengen. En als zij de top willen bereiken moeten ze de mogelijkheid hebben hun fulltimebaan flexibel in te delen over de week.", aldus Goudswaard.

Afbeelding
Meer berichten