Logo regioalkmaarmagazine.nl
Eugènie Herlaar verrichtte de opening van de MatchMarkt De Waaier.
Eugènie Herlaar verrichtte de opening van de MatchMarkt De Waaier. ((Foto: Erik Boschman))

Eugènie Herlaar opende MatchMarkt De Waaier

Bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard werd donderdag 14 november de vijfde MatchMarkt van stichting De Waaier gehouden.

Tijdens dit evenement stemden maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers onderling vraag en aanbod af. Als men elkaar vindt, is er sprake van een match. Ereburger van Heerhugowaard en voormalig presentatrice van het journaal Eugènie Herlaar opende de bijeenkomst.

Het was de eerste MatchMarkt, die het huidige team van De Waaier organiseert. Sinds deze zomer zijn drie nieuwe medewerkers aangetrokken. Zij hebben voor deze bijeenkomst gekozen voor de invalshoek cultuur. Dat sluit aan bij de opvatting van zowel Cool als De Waaier: beide verrijken het leven. Herlaar is al jaren actief betrokken bij diverse culturele en sociale activiteiten in haar gemeente en had de eer de MatchMarkt te mogen openen.

De opzet van de markt is, dat maatschappelijke organisaties het bedrijfsleven om steun vragen. De bijdragen kunnen variëren van het leveren van expertise, het inzetten van menskracht of het aanbieden van materialen. Op deze manier geven ondernemers invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Voor deze MatchMarkt hadden zich ruim tachtig lokale ondernemers en bijna honderd maatschappelijke organisaties aangemeld.

Afbeelding
Meer berichten