'Bij Cool denken ze graag met je mee'

Algemeen
Voor evenementen blijkt Cool een uitstekende locatie.
Voor evenementen blijkt Cool een uitstekende locatie. (Foto: Theo Annes)

Cool kunst en cultuur is veel meer dan alleen een theater. De combinatie van multifunctionele zalen, een sfeervol café en twee foyers met prachtig uitzicht over het Coolplein, maken van Cool een unieke locatie voor uiteenlopende evenementen. De goede horecavoorzieningen, uitgebreide technische mogelijkheden en een team van creatieve professionals maken het geheel af. Daar kan Inspirezzo, bureau voor organisatieontwikkeling, over meepraten.

,,Wij inspireren professionals en organisaties om het beste uit zichzelf te halen", vertelt Ton de Langen namens Inspirezzo. ,,Als mensen met plezier naar hun werk gaan, dan geven ze het beste van zichzelf. Maar er is vaak iets aan de hand wat dit verstoort. Denk aan stroef lopende werkprocessen of onderlinge verhoudingen die niet optimaal zijn. Wij helpen bij het aanboren van nieuwe inspiratiebronnen door evenementen te organiseren die zowel in vorm als inhoud bijdragen aan het laten oplaaien van nieuwe kracht en energie."

Theatrale setting
En dat is precies waar Cool en Inspirezzo elkaar vinden. Ton: ,,De manier van werken van Cool sluit perfect aan bij die van ons. Ten eerste vanwege de mogelijkheden die een theatrale setting biedt. Het podium, de gordijnen, de trekkenwand, het licht en geluid en zelfs dansers en acteurs; het kan allemaal ingezet worden om de boodschap te versterken." Bij de bijeenkomst die Inspirezzo in november in Cool organiseerde voor onderwijssamenwerkingsverband PPO-NK werden bijvoorbeeld de gordijnen gebruikt om te onderstrepen dat binnen een organisatie mensen elkaar soms letterlijk niet meer zien. ,,Door de evenementen anders aan te kleden en in te richten dan men gewend is, kun je de aanwezigen verrassen en actiever betrekken, zodat ze meer geïnspireerd naar huis gaan."

Creatieve mensen

Maar het Heerhugowaardse theater heeft ook om een andere reden een streepje voor. Ton: ,,Cool beschikt over een ruime zaal en een diep podium maar heeft ook genoeg ruimtes waar bijvoorbeeld workshops kunnen worden gepland. Die combinatie zie je vrijwel nergens. Cool heeft bovendien een geweldig team aan creatieve en technische mensen die graag met je meedenken. Ze zijn gewend om in theatrale concepten te denken en vinden het een uitdaging dit te vertalen naar een evenement. Dat is heel fijn werken voor ons. Cool springt er op dat vlak echt uit."

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen