Logo regioalkmaarmagazine.nl

Gezonder de deur uit bij Stringer Chiropractie

Stringer Chiropractie is een praktijk met een simpel uitgangspunt: het gaat om werkgevers en werknemers optimaal te laten functioneren en dat zo te houden. Joop Stringer (1964): 'Ik stimuleer het zelfgenezend vermogen van het lichaam door blokkades in de wervelkolom op te heffen.'

Wie binnenstapt bij Stringer Chiropractie ervaart een ander soort gezondheidszorg. Chiropractie is de Champions League van de lichamelijke therapie. Stringer doceert dat klachten ontstaan door miscommunicatie tussen hersenen en het lichaam. ,,Pijn is vaak het laatste redmiddel van het lichaam om aan de mens duidelijk te maken dat er echt wat aan de hand is. Vaak voelen wij wel wat, maar door de stress van alle dag, gaan we stug door."

Stressoren
Stringer onderscheidt stressoren op vier niveaus: biochemisch, fysiek, emotioneel en technologisch. Die laatste bestaat uit het werken achter computers, elektromagnetische straling en het constante checken van onze mobieltjes. ,,We leven een sedentair leven; we zitten veel achter bureaus en de meeste machines zijn tegenwoordig ook computergestuurd. Dat levert veel spanning op in het lichaam. Het zou gezond zijn als iedereen per uur een kwartiertje kon staan en bewegen." Stringer gelooft dat gezondheid één van meest waardevolle bezittingen van ondernemers en hun medewerkers is. Zijn standpunt is tweeledig: hij zet in op herstel en welzijnszorg.

Levenswijze
Voor Stringer is chiropractie een methode om in vorm te blijven. ,,Voor mij is het een levenswijze. Ik adviseer iedereen om zich minimaal één keer per maand te laten controleren." De chiropractor doet dat voor de mensen in zijn praktijk met een even eenvoudige als uitzonderlijke methode. Die heet de weg naar herstel. Het herstel verloopt in fases. Van duidelijke symptomen in de acute fase, via de stabiliserende fase, naar optimaal functioneren in de preventiefase. ,,In die laatste probeer ik iedereen te krijgen", toont Stringer zijn betrokkenheid bij degene die hij helpt. ,,Voor mij draait het om salutogenese." Daarbij gaat het om een benadering die zich richt op de factoren die gezondheid en welbevinden van de mens stimuleren. ,,Ik ben ervan overtuigd dat iedereen iedere dag iets aan zijn of haar gezondheid kan toevoegen. Nooit afwachten tot er wat aan de hand is. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen."

Missie
De chiropractor met de unieke aanpak heeft een missie: Het creëren van een gezonde, gelukkige wereld door zoveel mogelijk mannen, vrouwen en kinderen te helpen om een optimale gezondheid te bereiken door middel van het leveren van kwalitatieve, welzijn-gebaseerde chiropractie. Eén persoon, één correctie per keer. Door juiste voorlichting te geven, een positieve invloed op gezondheid mogelijk te maken voor iedereen. Stringer biedt gratis rug- en nekscans aan, ook op locatie. ,,Ik gebruik een app waarmee ik postuuranalyses uitvoer. Daarmee kan ik ook zitanalyses uitvoeren. Daar is in het bedrijfsleven veel behoefte aan. Het blijkt dat zeer veel van de werknemers in het MKB het hoofd te ver naar voren houden. Dat komt door computerwerk en de afstand tot de monitor. Daarbovenop komt het constante gebruik van mobiele telefoons. Resultaat is vaak hoofd-, schouder- en nekpijn."

Partner
Stringer is een uitstekende partner om samen met werkgevers te kijken hoe hij werknemers optimaal kan laten functioneren. ,,Ik stel preventieplannen op waardoor het ziekteverzuim significant daalt. Bovendien gaat door chiropractie de blijheid bij medewerkers merkbaar omhoog. Daardoor krijgen organisaties een gezondere werkvloer, een vitaler bedrijf en uiteindelijk betere resultaten." Een correctiesessie kost € 55,-, de intake € 80,- en een total body scan € 80,-. ,,Chiropractie is een duurzame investering in ieders gezondheid, want met deze methode pak ik de oorzaak van klachten bij de basis aan. Pilletjes veroorzaken vaak meer bijwerkingen dan dat ze oplossingen bieden."

Stringer Chiropractie
De Meent Bauerfeind
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar
T: 085-8770165
E: info@StringerChiropractie.nl
I: www.StringerChiropractie.nl

Afbeelding
Meer berichten