Pitchen voor investeerders bij Present Your Startup Alkmaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Startups kunnen zich tot 1 februari 2020 aanmelden

In een paar minuten ruim vier ton ophalen? Tijdens de finale van Present Your Startup gebeurde het.[1] Present Your Startup is een startupprogramma dat bestaat uit een trainingsweek en pitchcompetitie met als hoogtepunt de finale-avond waarin de beste vijf startups pitchen voor investeerders en experts. Sinds 2014 organiseert stichting Present Your Startup jaarlijks evenementen in Haarlem, Curaçao en New York. Vanaf 2020 komt er ook een editie in Alkmaar.

Startups die op zoek zijn naar financiering voor een volgende stap kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.presentyourstartup.nl/alkmaar. Het programma is bedoeld voor startende innovatieve ondernemers met een schaalbaar concept, met in ieder geval een prototype of eerste versie van hun product, die klaar zijn voor een volgende stap. Aanmelden kan tot 1 februari 2020.

Programma
Na het sluiten van de aanmeldingen volgt een vrijblijvende introductiedag op 13 februari waarbij startups alles komen te weten over het programma en kennismaken met beschikbare financieringsvormen voor startups. Deelnemers krijgen tijdens die dag feedback van investeerders. Uit de deelnemers selecteren wij 15 startups die deel mogen nemen aan de Prepare Your Startup Academy. Tijdens deze academy worden startups door professionele trainers voorbereid op pitchen, vragen van investeerders en verdere onderhandeling. De tien beste deelnemers pitchen voor een groep investeerders tijdens de halve finale. De aanwezige investeerders bepalen welke vijf startups eind april mogen pitchen in de finale van Present Your Startup Alkmaar.

Resultaten
Het doel van Stichting Present Your Startup is startende innovatieve ondernemers verder helpen door de toegang tot kapitaal te verbeteren. Sinds 2014 hebben er in totaal al zeshonderd startups meegedaan. De ruim 30 finalisten haalden tijdens en net na de finale ruim vijf miljoen euro aan investeringen op. Tijdens de laatste editie was Lolo's de grote winnaar met hun bedrijf dat gezonde snacks voor kinderen en wekten hiermee meteen de interesse van investeerders waaronder ook WeTransfer-oprichter Bas Beerens Daarnaast kreeg het bedrijf een Achtergestelde Innovatielening van Rabobank.

Partners
Present Your Startup wil het ecosysteem voor innovatieve ondernemers versterken. Om dat te doen is de betrokkenheid van ervaren ondernemers, investeerders, netwerkpartners en onderwijsinstellingen belangrijk. Naast de steun van Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar is de samenwerking met andere partners essentieel. Iedereen die kan bijdragen om innovatief ondernemerschap beter toegankelijk te maken, kan contact opnemen via www.presentyourstartup.nl.

Vragen
www.presentyourstartup.nl
Mail: mike@innovate.today

Present Your Startup is een initiatief van Innovate Today

www.innovate.today

[1] https://www.sprout.nl/artikel/startups/deze-ondernemer-haalde-een-paar-minuten-ruim-vier-ton-op-tijdens-een-startup-event


Afbeelding
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen