Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: )

Pitchen voor investeerders bij Present Your Startup Alkmaar

Startups kunnen zich tot 1 februari 2020 aanmelden

In een paar minuten ruim vier ton ophalen? Tijdens de finale van Present Your Startup gebeurde het.

1

Present Your Startup is een startupprogramma dat bestaat uit een trainingsweek en pitchcompetitie met als hoogtepunt de finale-avond waarin de beste vijf startups pitchen voor investeerders en experts. Sinds 2014 organiseert stichting Present Your Startup jaarlijks evenementen in Haarlem, Curaçao en New York. Vanaf 2020 komt er ook een editie in Alkmaar.

Startups die op zoek zijn naar financiering voor een volgende stap kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.presentyourstartup.nl/alkmaar. Het programma is bedoeld voor startende innovatieve ondernemers met een schaalbaar concept, met in ieder geval een prototype of eerste versie van hun product, die klaar zijn voor een volgende stap. Aanmelden kan tot 1 februari 2020.

Programma
Na het sluiten van de aanmeldingen volgt een vrijblijvende introductiedag op 13 februari waarbij startups alles komen te weten over het programma en kennismaken met beschikbare financieringsvormen voor startups. Deelnemers krijgen tijdens die dag feedback van investeerders. Uit de deelnemers selecteren wij 15 startups die deel mogen nemen aan de Prepare Your Startup Academy. Tijdens deze academy worden startups door professionele trainers voorbereid op pitchen, vragen van investeerders en verdere onderhandeling. De tien beste deelnemers pitchen voor een groep investeerders tijdens de halve finale. De aanwezige investeerders bepalen welke vijf startups eind april mogen pitchen in de finale van Present Your Startup Alkmaar.

Resultaten
Het doel van Stichting Present Your Startup is startende innovatieve ondernemers verder helpen door de toegang tot kapitaal te verbeteren. Sinds 2014 hebben er in totaal al zeshonderd startups meegedaan. De ruim 30 finalisten haalden tijdens en net na de finale ruim vijf miljoen euro aan investeringen op. Tijdens de laatste editie was Lolo's de grote winnaar met hun bedrijf dat gezonde snacks voor kinderen en wekten hiermee meteen de interesse van investeerders waaronder ook WeTransfer-oprichter Bas Beerens Daarnaast kreeg het bedrijf een Achtergestelde Innovatielening van Rabobank.

Partners
Present Your Startup wil het ecosysteem voor innovatieve ondernemers versterken. Om dat te doen is de betrokkenheid van ervaren ondernemers, investeerders, netwerkpartners en onderwijsinstellingen belangrijk. Naast de steun van Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar is de samenwerking met andere partners essentieel. Iedereen die kan bijdragen om innovatief ondernemerschap beter toegankelijk te maken, kan contact opnemen via www.presentyourstartup.nl.

Vragen
www.presentyourstartup.nl
Mail: mike@innovate.today

Present Your Startup is een initiatief van Innovate Today

www.innovate.today

1
Afbeelding
Meer berichten