LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD MAKEN NIEUWE DETAILHANDELSVISIE

Algemeen
Afbeelding

invoegen foto bustour

DETAILHANDELSVISIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD MOET INSPELEN OP VERANDEREND KOOPGEDRAG

De dynamiek in de detailhandelssector is groot. Ontwikkelingen zoals online winkelen, nieuwe winkelconcepten en het veranderende winkelgedrag van consumenten zorgen ervoor dat er keuzes gemaakt moeten worden. Een visie op de winkelgebieden in Langedijk en Heerhugowaard kan daarbij helpen.

Naast detailhandel zal de detailhandelsvisie ook aandacht besteden aan andere commerciële voorzieningen, zoals horeca en dienstverlening. Zowel de huidige winkelgebieden, maar ook ontwikkelgebieden', zoals het stationsgebied van Heerhugowaard, spelen een rol. De nieuwe visie heeft als doel bij te dragen aan een sterke winkelstructuur. Het biedt kaders én kansen en benoemt prioriteiten. Dit helpt ondernemers, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren om keuzes te maken, bijvoorbeeld op welke manier zij investeren in hun onderneming.

Samen

Beide gemeenten gaan de visie maken samen met ondernemers. Op 6 november was er een bustour met hen, ambtenaren van beide gemeenten en een extern adviesbureau langs de verschillende winkelgebieden. Sterkten en zwakten zijn daarbij in beeld gebracht. Begin volgend jaar volgen nog een tweetal bijeenkomsten. Doel is om in het voorjaar van 2020 de visie aan de twee gemeenteraden aan te bieden.

[foto plus fotobijschrift]

OPENING HANGAR INNOVFOAM OP BREEKLAND

Met een druk op de rode knop startte burgemeester Leontien Kompier de promotiefilm van InnoVfoam in het nieuwe Research & Development Center op Breekland. En daarmee was deze 'hangar'officieel geopend. Kompier gaf aan dat ze trots is dat InnoVfoam gevestigd is in Langedijk. ,,Een toonaangevend bedrijf met een bijzonder specialisme: blusschuimsystemen. Gevestigd op Breekland en met een groot bereik in Europa. De innovatie van InnoVfoam straalt ook uit naar bedrijvenpark Breekland. Wij hopen meer ondernemers zoals InnoVfoam aan te trekken, want daarmee kunnen wij ons als bedrijvenpark onderscheiden."

START LOKALE VISIE WERKLOCATIES

Heerhugowaard en Langedijk zijn onlangs gestart met het opstellen van een lokale Visie Werklocaties. Dit levert de gemeenten straks een goed afwegingskader op om initiatieven vanuit de markt te toetsen en biedt tevens een handvat voor ondernemers. De gemeenten willen er zo voor zorgen dat 'het juiste bedrijf op de juiste plek' terechtkomt.

Deze zomer heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord het initiatief genomen om in drie regio's in Noord-Holland Noord de toekomstbestendigheid van de werklocaties te onderzoeken. De werklocaties worden onder andere geanalyseerd op het gebied van werkgelegenheid, marktwaarde, innovatiekracht en duurzaamheid. Deze analyse vormt voor de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard de basis voor een lokale Visie Werklocaties. Vanuit deze visie worden de kansen en beperkingen in kaart gebracht rondom functiemenging, transformatie en herstructurering. Ook wordt geïnventariseerd op welke punten de bedrijventerreinen zich van elkaar onderscheiden (met name Breekland en De Vaandel), zodat de juiste bedrijven op de juiste plek terechtkomen. Het is de bedoeling dat de visie voor de zomer van 2020 ter vaststelling wordt aangeboden aan beide gemeenteraden.

[invoegen foto]

WETHOUDER NIEUWENHUIZEN FELICITEERT HEKOS MET VEERTIGJARIG BESTAAN

Donderdag 17 oktober bezocht de Langedijkse wethouder Economische Zaken Jasper Nieuwenhuizen Hekos Oriental Food in Zuiderdel (Broek op Langedijk). Hij sprak daar met directeuren Patrick Kocken en Annemieke de Ridder. Nieuwenhuizen: ,,Ik wilde graag zelf dit mooie MKB-bedrijf feliciteren met het veertigjarig bestaan hier op de Middelmoot. Het is een fantastisch bedrijf, dat er samen met de andere foodleveranciers in onze gemeente voor zorgt dat de foodsector in Langedijk echt op de kaart staat!"

Hekos Oriental Foods is een MKB-bedrijf, dat Patrick Kocken veertig jaar geleden zelf mocht openen op de Middelmoot. Zijn vader startte het bedrijf in 1979. En in 1995 namen Patrick Kocken en Annemieke de Ridder het over. Hekos Oriental Food is een toonaangevende specialist als het gaat om de productie van oosterse snacks en de originele spekkoek voor professionele keukens, bakkers en slagers. Kocken: ,,Mijn vader had een passie voor het vak en voor de Aziatische keuken. Hij heeft mij het vak geleerd. Het is mooi te zien dat we met dit team van circa vijftig man de uitdaging aangaan om voor onze klanten meer omzet te genereren. Onze productenrange is door de jaren heen verbreed en ook ons klantenbestand is in de loop van de tijd diverser geworden. Variërend van groothandels en hotels tot instellingen, strandpaviljoens en pretparken."

Ondernemen met gezond verstand

Voor het bedrijf zijn kwaliteit en duurzaamheid een must. Kocken: ,,We hebben onder andere het BRC-certificaat, waarmee we voldoen aan de eisen van voedselveiligheid van het British Retail Consortium. Elke dag beginnen we met de volgende vragen: hoe kunnen we beter, sneller en vooral duurzamer produceren? Dat betekent eigenlijk gewoon je gezonde verstand gebruiken. Zo zijn we opgevoed en zo doen we het al veertig jaar." Wethouder Nieuwenhuizen: ,,De foodsector is in onze gemeente een belangrijke pijler onder de lokale economie. Daar kunnen we echt trots op zijn."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen