Middelbeek Autoverhuur: groei in mobiliteit

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Middelbeek Autoverhuur is doordrenkt van een mentaliteit die helemaal bij de regio past: hard werken, direct en flexibel. Met negentien medewerkers staat het familiebedrijf zeven dagen per week klaar om zijn klanten van dienst te zijn. Directeur Klaas Middelbeek (1972): 'Wij hebben een jong en bedrijfszeker wagenpark.'

Middelbeek Autoverhuur & Leasing floreert al ruim 73 jaar op dezelfde plek als waar het bedrijf ooit begon. Op een steenworp afstand van het hart van de stad. De stad waarin Middelbeek volledig is geworteld. Middelbeek vertelt dat 'opa Klaas' de onderneming heeft opgezet. ,,Mijn vader is ermee verder gegaan en ik ben sinds een paar jaar terug op het oude nest." Inmiddels heeft Middelbeek Autoverhuur zijn dealerbedrijven verkocht en is groeiend met zowel de autoverhuur als met de leasetak. ,,Vorig jaar hebben we ingezet op groei. We hebben nu o.a. 25 procent meer verhuurauto's rijden."

Uitbreiding
Het autoverhuur- en leasebedrijf richt zich op zowel zakelijke als particuliere klanten in de regio Groot-Alkmaar. ,,Daar komt het grootste deel van onze klandizie voor de verhuur vandaan", vertelt Middelbeek. ,,In de lease zijn we landelijk actief. Dat breidt zich als een olievlek langzaam uit. Vorig jaar hebben we een extra lease-adviseur aangenomen; met haar behalen we erg goede resultaten." Middelbeek Autoverhuur en leasing heeft ingezet op uitbreiding omdat de markt nogal verandert. ,,Het rijden in elektrische en hybride auto's heeft een enorme vlucht genomen. Dit jaar hebben we voor de zomer al dealers door heel Nederland gebeld of zij nog vrije orders hadden, omdat we in 2020 van 4 naar 8 procent bijtelling gaan. We hebben veel modellen op voorraad genomen. Dat heeft goed uitgepakt, want we krijgen er veel klanten bij die precies naar die modellen op zoek waren."

Vernieuwing
Middelbeek Autoverhuur en leasing is ook op conceptueel niveau druk bezig met de inzet van productvernieuwing. ,,We zijn bezig met de introductie van een groen concept", licht Middelbeek toe. We werken aan de invoering van een elektrische of hybride auto die bewoners van bijvoorbeeld appartementencomplexen als een deelauto kunnen inzetten. Met een app en reserveringstool." Datzelfde concept wil de Alkmaarse verhuur- en lease-onderneming naar bedrijfsverzamelgebouwen uitrollen. ,,Steeds meer bedrijven willen dat hun medewerkers groen reizen. Daarvoor is deze manier van autobeheer een prachtige uitkomst. In de auto zit een kastje dat de ritten registreert en wie er gebruik van maakt. Dat betekent geen verzwaring van de administratieve lasten."

Specialiteit
De specialiteit van Middelbeek is volgens de directeur: klanten tevreden stellen. ,,We hebben korte lijnen en we zoeken altijd naar een oplossing voor de klant. We zijn een dienstverlenend bedrijf en gericht op lange termijn relaties. We hebben heel veel trouwe klanten." Middelbeek is trots op het bedrijf en zijn medewerkers. ,,Ik vind het heel bijzonder dat we na 73 jaar dit bedrijf nog steeds onafhankelijk van externe financiers runnen." De huidige directeur eert zijn vader. ,,Op hem ben ik ook heel trots. Hij is naast mijn vader en vriend nog steeds mijn vraagbaak, ook op zakelijk gebied."

Flexibiliteit
Middelbeek stipt de flexibiliteit van de onderneming aan. ,,We zijn zeven dagen per week open. Maandag tot en met zaterdag van 07.30 uur tot 20.00 uur. Op zondag staan we klaar voor onze klanten van 09.00 uur tot 11.00 uur." Middelbeek geeft een tip mee voor mensen die het voornemen hebben om een auto te huren of te leasen. ,,Bel ons van tevoren voor overleg. Soms lijkt het dat collega's goedkoper zijn, maar achteraf blijkt vaak het tegendeel. Bij ons is in samenspraak heel veel mogelijk."

Middelbeek Autoverhuur en leasing
Frieseweg 11
1823 CA ALKMAAR
T: 072 512 70 44
E: info@middelbeek.nl
I: www.middelbeek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen