Logo regioalkmaarmagazine.nl
Petra Boldewijn-van Vliet (Foto: Pim van der Maden)

Flynth geeft tips om medewerkers fit en gezond te houden

Nog even en de kortste dag van het jaar is een feit, je gaat naar je werk in het donker en je komt thuis in het donker. Thuis is het gezellig, de kachel staat aan, Je neemt een stukje speculaas bij de koffie en een lekker stukje kaas of worst bij een drankje. Deze tijd van het jaar is genieten!

Waar je in de zomer makkelijk naar buiten gaat om te bewegen kan het winterseizoen als nadeel hebben dat je door de korte dagen en het soms gure weer amper buiten komt, hierdoor kun je onvoldoende beweging krijgen en onvoldoende vitamine B opnemen. Wanneer je je hier bewust van bent, kun je tijd vrijmaken om voldoende te bewegen door bijvoorbeeld te wandelen of te sporten. In het weekend is dit in het algemeen makkelijker dan op werkdagen. Toch kun je daar samen met je werkgever ook rekening houden om fit en gezond te blijven. Hoe? Bijvoorbeeld door het met collega's een lekkere wandeling tijdens de lunchpauzes te maken. Voordeel hiervan is dat je je collega's eens op een andere manier spreekt en dat je in beweging bent. Daar word niet alleen jij blij van, maar waarschijnlijk ook je werkgever. Te lang zitten is ongezond voor mensen, dat wordt wel vaker gezegd.

Als werkgever is het aan te raden om zich in te zetten dat haar medewerkers gezond te blijven. Dit kan op vele manieren gebeuren, bijvoorbeeld door de verkwikkende lunchwandeling, maar ook door aanpassingen op de werkplek te doen en oog en oor te hebben of medewerkers zich goed in hun functie voelen. Heeft iemand het nog wel naar zijn zin in zijn functie, op een bepaalde locatie of zelfs bij de huidige werkgever? Zomaar wat vragen die gesteld kunnen worden bij bijvoorbeeld een functioneringsgesprek, maar ook als leidinggevende of werkgever zich zorgen maakt over de inzetbaarheid van een medewerker en door een goed gesprek ziekteverzuim voor kunnen zijn.

Nieuwsgierig geworden naar ideeën die kunnen helpen om medewerkers fit en gezond te houden? Als adviseur op het gebied van personeelszaken en verzuimbegeleiding praat ik graag verder over de mogelijkheden die er kunnen zijn.

Petra Boldewijn-van Vliet
Adviseur Arbeidszaken
Flynth adviseurs en accountants BV
J.Duikerweg 7 - Heerhugowaard
088 2369900
www.flynth.nl 

Afbeelding
Meer berichten