Vrouw in Bedrijf Alkmaar bestaat 10 jaar

Algemeen
Vrouw in Bedrijf Alkmaar bestaat 10 jaar.
Vrouw in Bedrijf Alkmaar bestaat 10 jaar. (Foto: aangeleverd)

ViB Alkmaar is een krachtig, inspirerend en kansrijk netwerk voor vrouwen en hun business met als doel hun zakelijke en persoonlijke groei te versterken.

Tien jaar geleden is deze zakelijke netwerkclub voor ondernemende vrouwen opgericht. Tijdens een grote introductiebijeenkomst bij de toenmalige Kamer van Koophandel waren zo'n 100 enthousiaste vrouwen aanwezig. Voor de Rabobank Alkmaar was dit een teken dat het ondernemerschap veel vrouwen inspireerde. Vrouw in Bedrijf Haarlem was al actief en met een financiële bijdrage van de Rabobank Alkmaar e.o. kon ook in Alkmaar Vrouw in Bedrijf met ruim 60 leden van start gaan.

Activiteiten

Elke maand is er een ViB bijeenkomst ergens in de regio Alkmaar of in de stad. Ook worden bedrijven van leden bezocht en het ondernemersverhaal verteld. Dit zijn boeiende verhalen vol tips en tops, herkenning en ontwikkelpunten. Een paar keer per jaar wordt een externe spreker uitgenodigd en worden bijeenkomsten georganiseerd waarbij het netwerken centraal staat. Een netwerk is sterk als je elkaar persoonlijk kent en weet wie wat doet. In 2018 heeft ViB een grote Pitch Award bijeenkomst georganiseerd die aan het eind van dit jubileumjaar opnieuw wordt gehouden.

Kennis delen

ViB-leden kunnen ook deelnemen aan het Co-working programma. Vragen van leden worden door experts binnen de club beantwoord. Het delen van kennis en expertise is een zeer gewaardeerd onderdeel van ViB.

Nieuwe leden welkom

In het ViB netwerk is er ruimte voor alle soorten onderneemsters en bedrijfstakken, van grote bedrijven tot eenmanszaken, van financiële sector, notariaat en advocatuur tot acupunctuur-, fysio en coachpraktijken, tekstbureaus, ontwerpers en architecten. Iedereen is welkom om kennis te komen maken tijdens een ViB bijeenkomst.

Stimuleren vrouwelijk ondernemerschap

Uit cijfers blijkt dat in Nederland nog steeds maar een derde deel van de ondernemers vrouw is. Sinds 2016 is er een kanteling zichtbaar, voor het eerst zijn er meer vrouwelijke parttime starters dan mannen, 52% van het totaal. Mochten bedrijven of organisaties het economisch belang van vrouwelijk ondernemerschap willen stimuleren dan kan dat door ViB te sponsoren óf in natura (bedrijfsbezoek, locatie voor een bijeenkomst, sprekers) óf door het aanbieden van sponsorgeld.

Interesse in deze zakenclub, kijk op www.vibalkmaar.nl

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen