Geslaagd netwerkevent met minister Wouter Koolmees

Algemeen
Minister Wouter Koolmees in gesprek met studenten Jerry Dust en Djamilla Vonk.
Minister Wouter Koolmees in gesprek met studenten Jerry Dust en Djamilla Vonk. (Foto: Jesse Hegeman)

Een spontane Wouter Koolmees, goed voorbereide studenten, scherpe vragen en geïnteresseerde MKB'ers waren de ingrediënten voor een geslaagd netwerkevent, dat MBO-studenten eind januari organiseerden bij het Horizon College in Heerhugowaard. Voor dit event was het regionale midden- en kleinbedrijf uitgenodigd met als speciale gast Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het was een interessant event, waarbij studenten van de MBO-opleidingen Commercie en Transport & Logistiek de organisatie in handen hadden en de minister interviewden volgens het format van College Tour, het bekende televisieprogramma. Studenten stelden Wouter Koolmees met name vragen over de Wet arbeidsmarkt in balans, die inmiddels in werking is getreden. De regering wil de kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten kleiner maken. Daarom veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Voor het midden- en kleinbedrijf betekent deze nieuwe wet aanpassingen op hun personeelsbeleid. De MKB'ers kregen tijdens de College Tour eveneens de gelegenheid hierover vragen te stellen aan de minister.

Voorbereiding

Voor de MBO-studenten is de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans een pittig onderwerp. Zij hadden zich goed voorbereid en stelden boeiende vragen aan de minister. Wouter Koolmees: "De vragen van de studenten en de technische, specifieke vragen van de ondernemers zorgden voor een mooie combinatie. Het was een goede dialoog in een ontspannen sfeer." Voor de twee studenten die de minister interviewden was het een spannende ochtend. Djamilla Vonk (17), student Junior Accountmanager uit Heerhugowaard: "Ik vond het heel interessant en heb er veel van geleerd. Ik wist niet zoveel van politiek, maar ik heb nu een ander beeld gekregen. Ik heb geleerd om voor een publiek te spreken en leren interviewen, dat vind ik heel waardevol." Jerry Dust (19), student Manager Transport & Logistiek uit Den Helder, zorgde voor de humor in het gesprek: "Het interview ging goed en de sfeer was ontspannen. Ik vond het een mooie ervaring, vooral voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Je komt uit je comfortzone als je aan deze activiteiten meedoet."

Met dit event leren studenten praktijk- en doelgericht te werken. Ze leren wat er allemaal nodig is om een event te organiseren en te laten slagen. Op deze manier wordt de praktijk in school gehaald waardoor er verbinding ontstaat tussen school, student en bedrijfsleven. Voorafgaand aan de College Tour met de minister gaf rechter Peter Jansen aan de aanwezige MKB'ers uitleg over de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans en wat deze wet betekent voor arbeidsconflicten en de rechtspraak. Jansen is kantonrechter voor de regio Alkmaar/Zaanstad/Haarlem.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen