Grondontwikkeling Nederland zet in op zekerheid bij projectontwikkelingen

Partnerbijdrage

REGIO - Traditionele grondhandel is een complex samenspel van veranderlijke factoren. Het Alkmaarse Grondontwikkeling Nederland zet daarom in op het vergroten van zekerheid voor alle betrokkenen met een werkwijze die het Projectontwikkeling Nieuwe Stijl noemt. Daarbij is iedereen gebaat, van de particuliere beleggers aan wie Grondontwikkeling Nederland geen kavel maar een onverdeeld aandeel in de bouwlocatie verkoopt, tot de gemeenten en vastgoedpartijen met wie het samenwerkt en over de projecten onderhandelt.

Verbeteren conventionele werkwijze
Grondontwikkeling Nederland – in 2011 opgericht door directeur Shandar Kooij – onderhandelt namens zijn klanten met de gemeente, bouwers en beleggers. Daarmee is Grondontwikkeling Nederland een stabiele verbindende schakel in het anders zo gecompliceerde proces. Dat is mogelijk door de verkoop van onverdeelde aandelen in plaats van kavels, waardoor Grondontwikkeling Nederland als vertegenwoordiger van zijn klanten kan optreden.

Daarnaast werkt de onderneming van Shandar Kooij zelf actief mee aan de ontwikkeling van de grond. Daarmee vergroot Grondontwikkeling Nederland de kans op het realiseren van het verwachte rendement. Als gebiedsregisseur jaagt het de ontwikkeling aan en leidt het deze in goede banen.

Verkleinen risico’s
De gespreide financiering verkleint ook nog eens de risico’s; Het hele project is niet afhankelijk van een institutionele financier voor wie het slechts één uit vele is, maar van een onderneming die de belangen van álle betrokkenen voor ogen houdt. Grondontwikkeling Nederland schat zijn projecten namelijk op hun werkelijke waarde, zowel voor zijn klanten als voor de maatschappij in zijn geheel.

Projectontwikkeling Nieuwe Stijl: veelzijdig voordelig
De innovatieve aanpak van Kooij en zijn collega’s is op alle vlakken een vooruitgang. Niet langer ontstaat voor gemeenten en ontwikkelaars een moeilijk werkbare situatie door de opdeling en gefragmenteerde verkoop van potentiële bouwgrond. Zij moesten door de traditionele grondhandel immers onderhandelen en samenwerken met de soms wel honderden verschillende kopers van de afzonderlijke kavels.

Tegelijkertijd waren deze particuliere investeerders overgeleverd aan de vastgoedprofessionals die al dan niet iets met hun stuk grond wilden doen. Voortgang van eventuele ontwikkelingsplannen bepaalde óf en wanneer de kopers iets van hun investering terugzagen.

Grondontwikkeling Nederland voorkomt problemen voor elk van deze partijen, en doet er dan ook alles aan om de onzekerheid in het ontwikkelingsproces weg te nemen.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen