Samenwerking tussen Voedselbank en HugoHopper

Algemeen
Vrijwilligers sjouwen de pakketten van de Voedselbank in de HugoHopper.
Vrijwilligers sjouwen de pakketten van de Voedselbank in de HugoHopper. (Foto: Aangeleverd)

Het coronavirus verstoort het leven voor ons allen; voor de een meer dan voor de ander. Voor cliënten van de Voedselbank is alles vaak nog een graadje erger.

Het bestuur van Voedselbank Heerhugowaard moest eind maart noodgedwongen het uitdelen van de voedselpakketten stilleggen. Gedurende een pauze die veertien dagen zou duren, beraadde de stichting zich over hoe het werk weer kon worden opgepakt met inachtneming van de regels van het RIVM. "Onze grootste zorg was het voorkomen van coronabesmetting bij onze vrijwilligers", aldus Cor Bos namens Voedselbank Heerhugowaard. "Dat zijn veelal gepensioneerden, die zelf ook tot de risicogroep behoren. Maar omdat we toch graag onze cliënten willen blijven bedienen, moest er een oplossing gevonden worden. Tot voor kort haalden de mensen zelf hun pakket op, maar dat zou nu te veel risico's met zich meebrengen.'"

Kunst en vliegwerk

Na uitgebreid overleg werd contact gezocht met het bestuur van de HugoHopper, het personenvervoer binnen Heerhugowaard dat ook al enige tijd stilligt vanwege besmettingsgevaar en die de pakketten bij de cliënten langs kunnen brengen. Cor: "De HugoHopper stelde vier busjes beschikbaar, inclusief chauffeurs. Donderdag 9 april mochten de vrijwilligersweer aan het werk." In theorie klopte alles, maar de praktijk bleek aanzienlijk ingewikkelder. Cor: "Met kunst en vliegwerk werden de vier busjes volgeladen met pakketten, brood, vlees en zuivel. Al met al zo’n dertig kratten per auto. Het zoeken naar de adressen, het feit dat het busje niet overal voor de deur kon komen, het ingewikkelde stratenpatroon, de vele verkeersdrempels en het feit dat niet iedereen van bijvoorbeeld vier hoog even snel beneden was met tassen, zorgden voor de nodige vertraging. Ook het sjouwen van de kratten door de over het algemeen oudere vrijwilligers werd als pittig ervaren. Maar de cliënten waren dolblij met hun pakket zo vlak voor Pasen en de leuke opmerkingen over de HugoHopper - 'Hé, ze rijden weer!' - deed de chauffeurs ook goed. Deze nieuwe werkwijze wordt nog geëvalueerd, maar we zijn blij dat we onze cliënten in elk geval op tijd hun paaspakket hebben kunnen geven."

De Voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt en speciaal in deze moeilijke periode. Benieuwd naar de voorwaarden? Bel 072-5401592.

Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen