Logo regioalkmaarmagazine.nl
Foto: NH Nieuws

MKB NH blij met 'Wees loyaal, koop lokaal!'-initiatief

Het coronavirus houdt ons allen erg bezig op dit moment. Het raakt iedereen: inwoners, maar ook de lokale bedrijven en winkeliers hebben het over het algemeen erg zwaar. Sommige bedrijven en winkels waren genoodzaakt het werk neer te leggen of moesten dit doen naar aanleiding van de aangescherpte regels van het RIVM en de overheid.

In oproepen vragen het MKB en ondernemersverenigingen in Noord-Holland de inwoners om zoveel mogelijk lokaal hun inkopen te doen. Daarnaast zijn er talloze initiatieven van lokale ondernemers, die elkaar enthousiasmeren om júist met elkaar zaken te doen. 

Een woordvoerder laat weten: "Elke dag moeten we ons weer aanpassen aan de situatie van vandaag. Naast alle hygiënische maatregelen die we treffen, houden we ook rekening met sociale afstand. We doen er alles aan om deze lastige tijd door te komen. Noord-Hollandse ondernemers worden, net als de rest van de samenleving, hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Alle horecaondernemingen hebben hun deuren moeten sluiten en veel winkels hebben te maken met fors dalende klantenaantallen. Veel ondernemers kunnen een steuntje in de rug dan ook goed gebruiken. Wij zijn blij met de ondersteunende actie  'Wees loyaal, koop lokaal!' Als iedereen daar aan meedoet, zal dat de ondernemers zeker een beetje helpen."

Afbeelding
Meer berichten