Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: )

Mondkapje, oogkleppen of neusstimulator…

Wat gaan we de komende tijd het meeste nodig hebben? Een mondkapje om niet ziek te worden of een ander te besmetten? Een stel flinke oogkleppen om maar niet te hoeven zien wat de schade wordt van al deze ellende? Of een neusstimulator om de geur en smaak van het leven weer terug te krijgen? Mag ik kiezen? Doe dan maar die laatste…

Geloof me, ik denk er zeker niet lichtzinnig over. Ik spreek genoeg ondernemers om te weten dat bepaalde sectoren bikkelhard zijn geraakt. En dat zal over de volle breedte van onze economie een enorme impact gaan hebben. Toch vertrouw ik op de veerkracht, creativiteit, inventiviteit en energie van ons bedrijfsleven. Met of wellicht zonder de steun van onze (lokale) overheid. Het moet ook wel, want na deze knock-out zullen we weer opstaan om verder te gaan.

En als we dan verder gaan, doen we dat weer hetzelfde of gaan we veranderen? Kiezen we nieuwe wegen, duurzamer, eerlijker? Er zijn ondernemers die een neus hebben voor vernieuwing en kansen zien in deze crisissituatie. Wat is dat toch bijzonder. Terwijl we nog diep in de penarie zitten, kijken sommigen alweer vooruit, druk bezig met de wereld na corona.

Zoals de gemeente Alkmaar, die een stimuleringsfonds in het leven heeft geroepen en ondernemers oproept om mee te denken over hoe we de stadse economie weer een slinger kunnen geven. Goede ideeën worden beloond. Of de bedrijfskringen van Heerhugowaard en Langedijk, die zien dat vanuit verbinding en samenwerking plotseling mooie initiatieven ontstaan. En wat te denken van personal businesscoach Rob van de Pas die benieuwd is naar de kopgroep die ons straks op sleeptouw neemt. Die ons mogelijk de weg wijst naar een nieuwe economie. Kortom, zelfs in tijden van malheur hebben we weer interessante artikelen voor u in de aanbieding. Artikelen die inspireren, stof tot nadenken geven en wellicht een stip van hoop aan de nieuwe horizon zetten.

Tot slot nog even dit. Onze welbekende Alkmaarse rasondernemer Nico Berger – u kent hem wel van creatieve concepten als De Telefooncentrale en Ondernemerstuin – werd dit voorjaar getroffen door het coronavirus. Hij belandde op de IC en werd bijna twee weken in coma gehouden. ‘Ik heb de binnenkant van mijn doodskist gezien’, zei hij laatst in een artikel in de Alkmaarsche Courant. Maar onlangs zag en sprak ik hem weer. Wel wat aangedaan, maar zijn drive en energie sprankelden alweer voorzichtig uit zijn ogen. ‘Het enige wat ik nog niet terug heb, zijn mijn smaak en geur’, vertrouwde hij mij toe. Nico, we hopen dat je die weer snel terugkrijgt, want daar moeten we het de komende tijd wel van hebben!

Namens het Regio Alkmaar Magazine wensen we iedereen heel veel sterkte in deze barre tijden. Succes met het weer oppakken van de draad. Wie weet brengt uw aanstaande vakantie in Nederland ook bij u de geur en smaak van het leven weer terug…

Een fijne zomer!

Maarten Schiphorst

Afbeelding
Meer berichten