Logo regioalkmaarmagazine.nl
Hans Scholte.
Hans Scholte. (Foto: Pim van der Maden) )

Liquiditieitsbegroting is extra urgent door coronacrisis

De basis van uw begroting is doorgaans de jaarrekening van het afgelopen jaar. U kijkt hoe de exploitatie is opgezet, wat historisch gezien de kosten, inkomsten en andere bijkomende zaken zijn en baseert daarop uw prognose voor de komende periode. Dit is altijd een aanname: deels gut feeling, deels glazen bol. Maar sinds maart 2020 verkeren we in onzekere tijden.

Tijdig bijsturen
Voor u als ondernemer is het nu nog belangrijker om uw werkkapitaal goed in de gaten te houden. Dit maakt een zorgvuldig ingevulde liquiditeitsbegroting extra urgent. U kunt immers niet terugvallen op behaalde resultaten. COVID-19 heeft een ongekende impact en verzet alle bakens, waardoor u niet de koers kunt varen die u eind 2019 uitstippelde. Valt er omzet weg en zo ja: hoeveel? Kunnen uw klanten u nog betalen? Heeft u zelf nog wel voldoende buffer om de komende maanden door te komen? Uw liquiditeitsbegroting geeft u het inzicht dat u nodig heeft om bij te sturen en tijdig te handelen.

Liquiditeitsbegrotingstool
Flynth heeft een tool ontwikkeld die u niet alleen helpt uw liquiditeitsbegroting op te stellen, maar tevens de impact op de ontwikkeling van de liquiditeit van uw onderneming berekent. Zo weet u op elk moment hoe u het beste kunt handelen. Wilt u meer hierover weten? Wij helpen u graag verder.

Hans Scholte, bedrijfsadviseur.

Kijk op: www.flynth.nl/liquiditeitsbegroting of neem contact op met:

Flynth adviseurs en accountants BV, J.Duikerweg 15B-17B | 1703 DH Heerhugowaard, tel. 088-2369900.

Afbeelding
Meer berichten