Logo regioalkmaarmagazine.nl
(Foto: )

Breekland en De Vaandel in trek bij bedrijven

Bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard en Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel doen het goed. Goede bereikbaarheid, ruime opzet, duurzaamheid en flexibiliteit zijn enkele van sterke punten. Deze eigenschappen zorgen er voor dat er, ook in deze door de coronacrisis economische zware tijden, vanuit het bedrijfsleven toch volop interesse blijft voor kavels op de twee bedrijventerreinen.

Door de ligging direct langs de N194 vormt De Vaandel een ideale vestigingslocatie voor bedrijven uit de regio Alkmaar. Ook in deze periode van economische krimp door corona blijkt toch dat er ook diverse ondernemingen zijn die juist nu vervolgstappen zetten. De ontwikkelingen op De Vaandel staan dan ook niet stil. Nathalie de Groot, adviseur bedrijven en lid van het adviesteam De Vaandel: ,,De Vaandel is een dynamisch gebied. Bedrijven vanuit omliggende kernen zien De Vaandel als de ideale plek om hun bedrijf verder uit te breiden, dit niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van het warmte/koude opslag systeem van het Waerdse Energie Circuit. Tevens is op De Vaandel parkmanagement vorm gegeven in een stichting welke de kwaliteit en uitstraling van het bedrijventerrein waarborgt.”

Bouwrijp
,,Vaandel Midden 1B, gelegen tussen De Vaandeldrager en de Middenweg wordt op dit moment bouwrijp gemaakt,” legt Nathalie uit. ,,In dit deel zijn al twee kavels in optie gezet door bedrijven die zich graag op het Heerhugowaardse bedrijventerrein willen gaan vestigen.”

Op het deel van De Vaandel 1A, tussen het spoor en De Vaandeldrager, zijn nog maar enkele kavels beschikbaar, waarvan de grootste zo’n 6.000 vierkante meter telt. Naast de recente verkoop van ruim 11.000 vierkante meter aan De Anton Groep uit Obdam, die onder andere met haar Rail- en Infratak naar de Vaandel verhuist, is dit jaar ook gestart met de bouw van het nieuwe pand voor e-commerce bedrijf Shoppartners uit Alkmaar, ook op een kavel van ruim 11.000 vierkante meter. Meer dan 100 werknemers werken er straks in het nieuwe bedrijfspand. Deze maand passeert ook de verkoop voor een kavel van 1.500 vierkante meter aan de Foxtrot, tegen het zonnepanelenveld aan.

Breekland bloeit
Op Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel wordt ruimte geboden aan diverse bedrijven van klein tot groot, starter of gevestigd. Breekland scoort ‘excellent’ volgens de Next Economy Effect Rapportage van Stec Advies, het bureau dat in opdracht van de fusiegemeente de vitaliteit en potentie van de werklocaties onderzoekt. ,,Het bedrijvenpark scoort goed. Dat zagen we in het onderzoek, daarin scoorde het excellent op ‘circulariteit en duurzaamheid’, ‘smart industry & logistics’ en de uitstraling van het park. En ook de uitgifte gaat dit jaar beter dan 2019. Tuurlijk zagen we een dip in het voorjaar, maar er zijn toch nog veel ondernemers die nu juist kiezen voor uitbreiding”, aldus Breekland-accountmanager Joost Kamps.

Het bedrijvenbestand op Breekland groeit gestaag. ,,Afgelopen jaar zijn weer diverse mooie ontwikkelingen te zien geweest op Breekland, zoals de uitbreidingen bij PAT Europe en de oplevering van de nieuwbouwplannen van Microtherm Kunststofbewerking en Twenty Two Import en het bedrijfspand voor de buitendienst van Langedijk, het eerste pand in de regio dat aan de BENG-norm voor duurzaamheid voldoet.”

Welkome ontwikkelingen
En vlak voor de zomer heeft de gemeente Langedijk grond kunnen uitgeven voor een bedrijfsuitbreiding van de YongLi Group. Zij waren in 2008 een van de pioniers op Breekland. Joost Kamps: ,,De bouw van de uitbreiding is deze zomer gestart. YongLi Group is een wereldwijd opererende onderneming en heeft een ruim scala van gecoate transportbanden. Dat Yongli kiest voor verdere versterking van hun positie op Breekland is een zeer welkome ontwikkeling en goed voor de verdere uitbouw van de werkgelegenheid in onze gemeente.”

De accountmanager geeft aan dat afgelopen zomer, na een korte afwachtende periode, de uitgifte van kavels weer op gang is gekomen. ,,Een goede ontwikkeling en goed voor de werkgelegenheid. Verder worden de komende tijd diverse beheerzaken opgepakt. Zo komt er meer groen op het terrein en wordt het traject Keurmerk Veilig Ondernemen weer opgepakt voor het gehele bedrijfspark.”

Bedrijven die interesse hebben in een kavel op Breekland of De Vaandel kunnen meer informatie vinden op breekland.nl of devaandel.nl of contact leggen met accountmanager Joost Kamps, 06 – 53589342 (Breekland) of Nathalie de Groot, 06 - 22038946 (De Vaandel).

Afbeelding
Meer berichten